Elon Musk activeaza sateliții Starlink peste Ucraina la cererea vicepremierului ucrainean

27 Feb 2022
Elon Musk activeaza sateliții Starlink peste Ucraina la cererea vicepremierului ucrainean

Vicepremierul Ucrainei i-a cerut miliardarului Elon Musk să ajute țara sa cu sateliții de comunicații Starlink după ce cea de-a treia zi de atacuri ale Rusiei a lăsat anumite părți ale țării cu întreruperi de internet, scrie NewYorkPost. Patronul SpaceX i-a raspuns pe twitter că a activat sateliții peste Ucraina.

@elonmusk, în timp ce tu încerci să colonizezi Marte – Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spațiu, rachetele rusești atacă civilii ucraineni! Vă cerem să furnizați Ucrainei stații Starlink și să vă adresați rușilor sănătoși să se ridice”, a scris Mykhailo Fedorov pe Twitter, împărtășind ulterior postarea și pe contul său Telegram. 

Raspunsul miliardarului nu a întârziat: "Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale pe drum", a scris el pe twitter sâmbata seara.

 

Prin compania sa SpaceX, Musk a lansat mii de sateliți Starlink pe orbita Pământului sporind serviciul de bandă largă în anumite zone de pe glob. 

Starlink este un sistem de acces la Internet prin satelit pe orbită joasă care garantează acces stabil la web în cazul în care instalațiile de la sol sunt deteriorate. Acest sistem a fost deja implementat în Insulele Tonga după o explozie devastatoare a vulcanului.

Cereri de ajutor și pentru alte companii Big-Tech

„În 2022, tehnologiile moderne sunt unul dintre cele mai bune răspunsuri la tancuri și rachete. M-am adresat celor mai mari giganți ai tehnologiei pentru a sprijini sancțiunile pentru Federația Rusă. Le-am cerut să ne ajute să oprim această agresiune revoltătoare asupra poporului nostru!” a scris Fedorov  într-o altă postare de sâmbătă.

Sâmbătă dimineața, Fedorov a apelat Facebook, Instagram, YouTube, Netflix și Google, Paypal pentru a bloca conturile și accesul legate de Rusia, ca răspuns la atacurile Rusiei. 

„Am cerut și sprijinul Netflix. Am făcut apel să blocheze accesul Federației Ruse la Netflix și să închidă conținutul rusesc. Credem că îți pasă. Să oprim acest război sângeros rușinos!” a scris el pe Twitter. 

 

Sursa: NewYorkPost, Twitter

Alte stiri din Externe

Ultima oră