„Stand Up For Ukraine”, un eveniment mondial de sprijinire a Ucrainei înainte de conferința donatorilor anunțată de Ursula Von der Leyen și Justin Trudeau

30 Mar 2022
„Stand Up For Ukraine”, un eveniment mondial de sprijinire a Ucrainei înainte de conferința donatorilor anunțată de Ursula Von der Leyen și Justin Trudeau

The Weeknd, Billie Eilish, Elton John, Céline Dion... Pe 8 aprilie, cele mai mari vedete ale piesei se vor mobiliza masiv online în cadrul „Stand Up For Ukraine”, scrie AFP citata de BFMTV.

Evenimentul adună artiști, sportivi, influenți, activiști pe rețelele de socializare pentru a pune presiune asupra guvernului și a lumii de afaceri. Și strângerea de fonduri pentru a ajuta milioanele de persoane strămutate de invazia Ucrainei și a altor conflicte din întreaga lume (în special Yemen, Sudanul de Sud și Afganistan).

Această adunare mondială, inițiată de organizația umanitară Global Citizen, va avea loc vineri, 8 aprilie, înaintea conferinței donatorilor „Stand Up for Ukraine”, anunțată de președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen și de premierul canadian Justin Trudeau, programat pentru 9 aprilie.


O mobilizare a vedetelor 
După cum relatează presa Billboard, multe vedete ale muzicii se vor alătura mobilizării online. Printre ei, The Weeknd, Annie Lennox, Billie Eilish, Celine Dion, Demi Lovato, Elton John, Katy Perry, Madonna, Pharrell Williams, Radiohead, Stevie Wonder sau chiar U2. 

Global Citizen este obișnuit cu astfel de evenimente. În septembrie 2021, ONG-ul a organizat concerte uriașe în șapte orașe mari de pe glob, difuzate în întreaga lume, pentru a combate marile flageluri ale timpului nostru, de la pandemia de coronavirus la încălzirea globală.

Global Citizen, care se descrie ca o „mișcare a cetățenilor angajați”, a fost creat de Hugh Evans, o „minune din lumea filantropiei” australian, potrivit New York Times.
Multe vedete ale muzicii, de la Pink Floyd la Madonna prin The Cure, s-au mobilizat deja pentru Ucraina, retrăgându-și muzica de pe site-urile de streaming rusești sau prin comercializarea de tricouri în beneficiul ONG-urilor.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră