Rusia interzice intrarea primului ministru Trudeau

16 Mar 2022
Rusia interzice intrarea primului ministru Trudeau

Anunțul a venit la doar câteva clipe după discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenskii către parlamentari, scrie The Post Millenial.

Premierului Justin Trudeau și altor peste 300 de canadieni li sa interzis intrarea în Rusia, se arată într-o nouă declarație de pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Anunțul a venit la doar câteva momente după discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenskyi adresat parlamentarilor, unde a cerut Canadei să susțină o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Guvernul canadian a anunțat marți că va impune mai multe sancțiuni împotriva a 15 oficiali ruși și susținători ai președintelui Vladimir Putin.

Biden și alți oficiali americani au fost de asemenea interziși

Rusia a mai declarat marți că i-a plasat pe președintele american Joe Biden și pe o duzină de înalți oficiali americani pe o „listă de sancțiuni” care le interzice intrarea în țară.

Alături de Biden, oficialii americani de pe listă au inclus secretarul Apărării Lloyd Austin, șeful CIA William Burns, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și fostul secretar de stat și candidat la președinție Hillary Clinton, scrie Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră