Șase afirmații din discursul lui Orbán care au primit cele mai multe aplauze la conferința din Texas

05 Aug 2022
Șase afirmații din discursul lui Orbán care au primit cele mai multe aplauze la conferința din Texas

Prim-ministrul maghiar Viktor Orbán a avut o primire entuziasmată în timpul discursului său la Conferința de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Dallas, Texas, joi, inclusiv urale frecvente din partea mulțimii și ovație în picioare la final, scrie Newsweek

În timpul discursului său, intitulat „Cum luptăm”, Orbán a atins o serie de subiecte, contra migrației, constituirea căsătoriei și căderea comunismului.

Orbán este poate cea mai controversată figură care a vorbit la CPAC în acest an, apariția sa venind după ce recent s-a pronunțat împotriva „amestecării rasei” într-un discurs condamnat drept „nazist pur” de propriul său consilier.

Newsweek a extras șase remarci ale lui Orbán care au primit cele mai zgomotoase urale de la mulțimea din Texas.

Despre rolul SUA în înfrângerea comunismului

Joi, Orbán a lăudat SUA pentru că au ajutat Ungaria sa natală să învingă comunismul după ce revoluția maghiară din 1956 a fost suprimată de Uniunea Sovietică înainte ca o tranziție pașnică să aibă loc câteva decenii mai târziu.

"Noi, ungurii, am învins comunismul, care ne-a fost adus forțat de trupele și armele sovietice", a spus Orbán: "A durat ceva timp. Ne-am început lupta în 1956 și am câștigat în 1990. Dar am făcut-o, părinții noștri au tras primul foc. Și noi, fiii lor, am câștigat războiul. Știm pentru ce trebuie să-i mulțumim lui Ronald Reagan".

Retorică anti-imigrație

Orbán, care și-a exprimat adesea opinii de extremă-dreaptă când vine vorba de imigrație , a suscitat urale uriașe din partea mulțimii republicane când a povestit despre poziția dura a Ungariei, care amintea de Donald Trump .

„Am fost primii din Europa care au spus nu migrației ilegale și au oprit invazia migranților ilegali”, a spus Orbán. „Credem că migrația ilegală este necesară pentru a ne proteja națiunea. Pentru a opri migrația ilegală, am construit de fapt acel zid”.

Reducerea avorturilor în Ungaria

Premierul a primit aplauze și din partea mulțimii conservatoare când a discutat despre modul în care avorturile au scăzut în Ungaria de când a venit la putere în 2010.

„În ultimii zece ani, numărul căsătoriilor s-a dublat, iar numărul avorturilor s-a redus la jumătate în Ungaria”, a spus el. — Nu este un început rău.

Discursul împotriva căsătoriei gay și a identității de gen

Citând Legile fundamentale ale Ungariei, Orbán a fost aplaudat în timp ce a citat rânduri care spuneau că căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie.

„Ungaria va proteja instituția căsătoriei ca unire a unui bărbat și a unei femei”, a spus Orbán.

Orbán a primit și mai mari aplauze în timp ce a respins ideea pe care oamenii o pot identifica ca genul cărora nu le-a fost atribuit la naștere.

"Mama este femeie, tatăl este bărbat și lasă-ne copiii în pace. Punct. Sfârșitul discuției", a spus el.

Le spune globaliştilor „să se ducă în iad”

Orbán a primit aplauze uriașe și ovație în picioare în timp ce i-a denunțat pe „globaliști” pe scenă.

"Am văzut ce fel de viitor are de oferit clasa globalistă, conducătoare. Dar avem un viitor diferit în minte", a spus Orbán. „Globaliştii pot merge cu toţii în iad, eu am venit în Texas”.

În altă parte, în timpul discursului său, mulțimea a huiduit când Orbán l-a menționat pe miliardarul filantrop democrat George Soros . De asemenea, Orbán a primit doar aplauze calde când și-a exprimat „solidaritatea deplină” pentru Ucraina pe fondul invaziei Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră