Viktor Orban face apel la conservatorii americani să-și „unească forțele” împotriva progreștilor

05 Aug 2022
Viktor Orban face apel la conservatorii americani să-și „unească forțele” împotriva progreștilor

În discursul său de deschidere la conferința de la Dallas premierul maghiar Viktor Orban i-a invitat pe conservatorii americani să își „unească forțele” în lupta pe care intenționează să o conducă împotriva „progresiștilor de stânga”, scrie Le Figaro

Trebuie să coordonăm mișcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeași provocare ”, a lansat liderul naționalist, invitat la marea masă a conservatorilor americani de la Dallas, unde trebuie să vorbească și Donald Trump.

Progresiștii de astăzi încearcă să despartă civilizația occidentală de rădăcinile ei creștine”, a acuzat liderul, asigurând că „ororile nazismului și comunismului au avut loc pentru că anumite state occidentale și-au abandonat valorile creștine”.

Primit cu aplauze zgomotoase

In aplauze zgomotoase, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesității „recâștigarii controlului asupra instituțiilor” de la Washington și Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie. Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forțele”, a lansat liderul, invitând conservatorii să „și creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural”.

"Sunt un luptător pentru libertate de modă veche și singurul prim-ministru anti-migrație din Europa" s-a prezentat Orban mulțumindu-le organizatorilor că l-au invitat și publicului pentru că l-a primit, scrie și presa maghiara.

Comuniștii sunt greu de învins, pentru că s-au ridicat din cenușă, s-au unit cu liberalii și sunt mai puternici ca niciodată - și-a continuat discursul încurajând publicul să continue lupta.

Cele mai rele lucruri se întâmplă oamenilor care urăsc creștinismul afirmă Orbán, iar după câteva propoziții îl menționează pe George Soros, pe care îl numește adversarul său, care are la dispoziție o întreagă „armata”.

Soros crede că valorile care ne sunt dragi tuturor au condus  la ororile secolului al XX-lea, iar ororile nazismului și comunismului s-au întâmplat pentru că țările și-au abandonat valorile creștine. Premierul spune că „liberalii” vor să facă la fel acum.

Liberalii folosesc un limbaj liberal pentru a-și deghiza planurile marxiste și totalitare” a subliniat premierul ungar.

Ungaria este o țară de mărimea lui David, care stă singură împotriva lui Goliat.

Potrivit lui Orbán, familia nu este importantă pentru așa-zișii progresiști, dar este importantă pentru conservatori.

Dacă familiile tradiționale dispar, nimic nu poate salva lumea occidentală de la distrugere.

Gardul de frontieră este un succes, a spus Orbán vorbind despre faptul că „poporul maghiar” a decis să-l construiască pentru că nu dorea migrație ilegală.

Într-un discurs virulent din 23 iulie, Viktor Orban a respins deja viziunea unei societăți „multietnice ”. Nu vrem să fim o rasă mixtă ”, care s-ar amesteca cu „ non-europeni ”, a declarat el, provocând o ploaie de critici din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră