Putin onorează pentru „eroism” o brigadă acuzată că a comis crimele de la Bucha

18 Apr 2022
Putin onorează pentru „eroism” o brigadă acuzată că a comis crimele de la Bucha

Președintele Rusiei a acordat luni Brigăzii 64 de pușcași motorizați un titlu onorific pentru „eroism”, scrie AFP citată de Le Figaro.

Președintele Rusiei a acordat luni un titlu onorific pentru „eroism” celei de-a 64-a brigăzi de pușcași motorizați, pe care Ucraina a acuzat-o că a participat la abuzurile comise la Boutcha, lângă Kiev. Vladimir Putin a semnat, potrivit Kremlinului, un decret prin care se acordă „titlul onorific de „Gardă” acestei brigăzi datorită „eroismului și tenacității, hotărârii și curajului” oamenilor săi.

„Acțiunile iscusite și decisive ale întregului personal (brigăzii) în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina sunt un model de executare a sarcinii militare, curaj, determinare și înalt profesionalism”, a scris Vladimir Putin în adresa militară. Kremlinul nu indică unde sunt sau unde au fost dislocați acești soldați și nici nu specifică misiunile lor.

Ucraina a acuzat armata rusă și în special brigada 64 în cauză că au comis un masacru de civili în Boutcha, descoperit după retragerea soldaților ruși pe 30 martie. Numărul final al victimelor ucise în timpul ocupației acestei localități la nord de Kiev este de 403 morți și 16 dispăruți. Rusia neagă și a acuzat autoritățile ucrainene și mass-media occidentală că au organizat masacrul, sau forțele ucrainene că l-au comis pentru a acuza Moscova de acesta.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră