Biden spune că Putin „nu poate rămâne la putere”, Casa Albă se grăbeste să-l corecteze

26 Mar 2022
Biden spune că Putin „nu poate rămâne la putere”, Casa Albă se grăbeste să-l corecteze

Vorbind la Varșovia, Polonia, sâmbătă, președintele Biden a spus despre președintele rus Vladimir Putin: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. La scurt timp după discurs, un oficial de la Casa Albă a minimizat remarcile lui Biden, care păreau a fi un apel de înlăturare a lui Putin,scrie AFP citată de Le Figaro.

Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă la Varșovia că omologul său rus Vladimir Putin nu ar trebui să rămână la putere după lansarea invaziei Ucrainei. „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a spus Biden în timpul unui discurs la Castelul Regal din Varșovia, cu un ton deosebit de dur față de președintele rus Vladimir Putin.

O declarație pe care un oficial de la Casa Albă s-a grăbit să o rectifieze: „Președintele a vrut să spună că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor săi sau asupra regiunii. Nu vorbea despre puterea lui Putin în Rusia și nici despre schimbarea regimului. 

„O luptă lungă” înainte
„Acest război nu este demn de voi, popor rus. Putin poate și trebuie să pună capăt acestui război”, a spus din nou președintele american. Dar, în același timp, simte că acest conflict nu se va încheia curând. Bătălia „dintre democrație și autocrație” „nu va fi câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne înarmam pentru o luptă lungă în fața noastră”, a avertizat el, înainte de a-i asigura pe ucraineni: „Suntem de partea voastră”.

El a reafirmat, de asemenea, că Statele Unite nu vor să intre în conflict cu forțele ruse care au invadat Ucraina, dar a lansat un avertisment puternic către Moscova: „Nici să nu vă gândiți să avansați un centimetru în NATO”.

„Acest război este deja un eșec strategic pentru Rusia”, a adăugat Joe Biden, care, aplaudat de câteva mii de oameni care au asistat la discursul său în fața castelului regal din Varșovia, a plecat imediat spre aeroport pentru a se întoarce la Washington. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră