Volodymyr Zelensky denunță „o încălcare a suveranității” Ucrainei și așteaptă sprijinul partenerilor

22 Feb 2022
Volodymyr Zelensky denunță „o încălcare a suveranității” Ucrainei și așteaptă sprijinul partenerilor

Presedintele Ucrainei Volodymyr Zelensky s-a adresat Națiunii luni noaptea spunând că așteaptă „sprijin clar” din partea vestului: "Nu datorăm nimănui nimic și nu vom da nimănui nimic.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat marți, într-un discurs adresat Națiunii, o încălcare a „suveranității și integrității teritoriale” a Ucrainei după recunoașterea independenței celor două „republici” separatiste Donbass de către Moscova, de care nu îi este „frică”, spune el.

„Ucraina numește cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt „pe pământul lor” și „nu se tem de nimic sau de nimeni” și nu vor ceda „o singură bucată a țării".

Președintele ucrainean a adăugat că se aștepta la un sprijin „clar” și „eficient” din partea aliaților occidentali pentru țara sa împotriva Rusiei, după recunoașterea de către Moscova a „republicilor” separatiste din estul Ucrainei.

„Așteptăm un sprijin clar și eficient din partea partenerilor noștri”, a spus el într-o adresă adresată Națiunii. „Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”, a adăugat el.

In timp ce Zelensky cere pace, coloane neobișnuit de mari de vehicule militare și hardware se deplasează prin Donețk , cel mai mare oraș al autoproclamatei republici din estul Ucrainei , relatează Reuters. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră