Putin „a învins” cancerul dar „a căzut în această capcană întinsă de Statele Unite", spune regizorul Oliver Stone

23 Mai 2022
Putin „a învins” cancerul dar „a căzut în această capcană întinsă de Statele Unite", spune regizorul Oliver Stone

Cineastul, care l-a intervievat de mai multe ori pentru un documentar, a dezvăluit într-un podcast cu Lex Fridman că Putin „a avut cancer”, dar "l-a învins" dar și că președintele rus a "căzut teoretic într-o capcană a operațiunilor cu steag fals întinsă de SUA" scrie Le Point citând „Business Insider”.

De la începutul invaziei Ucrainei, starea de sănătate a lui Vladimir Putin a fost în centrul speculațiilor. Șeful Kremlinului ar suferi de cancer, pentru care ar urma un tratament cu steroizi și ședințe de chimioterapie, sau ar fi suferit de boala Parkinson, ba chiar ar fi pe moarte după anumite zvonuri.

O altă teorie vorbește despre o deficiență cognitivă severă care l-ar împinge să ia decizii fără sens, precum această declarație de război asupra țării vecine. Pe partea rusă, toate aceste ipoteze au fost negate rapid. La putere din 1999, președintele rus nu și-a pierdut în niciun caz vitalitatea.

Duminică, 22 mai, în podcastul lui Lex Fridman transmis de Business Insider, Oliver Stone a contrazis comunicarea autorităților ruse dezvăluind că liderul s-a îmbolnăvit: „Amintiți-vă asta, domnul Putin a avut cancer și cred că l-a învins. De asemenea, a fost plasat în izolare din cauza Covid. „Probleme de sănătate care l-ar fi determinat să comită „greșeli”.

Realizatorul lui Platoon și JFK l-a intervievat de mai multe ori pe Vladimir Putin, între 2015 și 2017, ca parte a documentarului său în patru părți "Conversații cu domnul Putin", apoi l-a întâlnit din nou în 2019. Potrivit lui Oliver Stone, președintele rus „nu ar fi evaluat corect situația” înainte de a invada Ucraina și „ar fi pierdut poate contactul cu oamenii."

„Putin a căzut în această capcană întinsă de Statele Unite”

Cineastul, care a fost un critic strident al politicii externe americane, a spus că a existat „un zid de propagandă așa cum l-am văzut în Occident – ​​inclusiv Franța și Anglia” despre invazia Ucrainei.

El a adăugat: „Este natura operațiunilor cu steag fals atunci când creați această propagandă. „Vor invada. Vor invada”, au spus americanii.

Și când au invadat, SUA au fost complet pregătite”.

„Putin a căzut teoretic în această capcană întinsă de SUA”, a adăugat Stone.

Întrebat ce l-a întrebat pe Putin acum dacă l-ar putea intervieva, Stone a spus că ar întreba ce gândește Putin pe 23 februarie, cu o zi înainte de invazie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră