Dmitri Peskov: „Ucrainenii sunt oameni pașnici și talentați dar sunt mințiți de multă vreme”

17 Mai 2022
Dmitri Peskov: „Ucrainenii sunt oameni pașnici și talentați dar sunt mințiți de multă vreme”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a vorbit astăzi la conferința de educație New Horizons din Rusia spunând  că Rusia își va atinge obiectivele și că "întreagă țară îl susține pe Putin", scrie BFMTV 

Peskov este „convins că totul va fi bine și că ne vom atinge obiectivele”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „operațiunea specială” rusă în Ucraina se va încheia.
"Suntem convinși că totul va fi bine, că ne vom atinge obiectivele", a spus el, înainte de a se adresa direct ucrainenilor: "Ne vom atinge obiectivele. Veți trăi mai bine". 

„Întreaga țară îl susține pe președintele nostru”, mai spune el.

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului denunță „țările inamice”
Dmitri Peskov a declarat marți că țările care au sprijinit Ucraina și au luat sancțiuni împotriva Rusiei, descrise de obicei drept „țări neprietenoase” de către Kremlin, sunt de fapt „țări inamice”. 

„Rusia nu poate fi izolată politic, economic sau în sfera informațională” a mai spus el.

„Ucrainenii sunt oameni pașnici și talentați, fraterni cu Rusia, dar sunt mințiți de multă vreme” a mai spus Peskov

Potrivit acestuia, ucrainenii au fost păcăliți la mitinguri, la discursurile autorităților și la televizor.

El a denunțat și înghețarea activelor rusești în Occident, descrisă drept „furt”. „Ne vom lupta să le recuperăm”, a spus el.

„O astfel de decizie ar fi ilegală, flagrantă și ar necesita un răspuns adecvat”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Pentru Dmitri Peskov, Bucha a fost o „înscenare însângerată” realizată de ucraineni și aliații lor.
Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a asigurat că abuzurile comise de armata rusă la Bucha au fost de fapt o „înscenare însângerata ”, pusă la cale de ucraineni și aliații acestora.

"A fost o scenă sângeroasă în Bucha. Specialiştii ucraineni nu au putut să o facă singuri. Mass-media lucrează pentru ei", a spus el. Peskov a spus că o „armată de companii de PR” și specialiști în războiul informațional lucrează pentru Ucraina.

Dmitri Peskov a denunţat şi tratamentul rezervat presei ruse din Occident, în legătură cu alungarea Russia Today din Uniunea Europeană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră