Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Kremlin. Putin continuă să lucreze

27 Mar 2020 | scris de M.C.
Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Kremlin. Putin continuă să lucreze

Au fost confirmate primele cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul personalului de la Kremlin, a anunţat vineri, 27 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a spus despre cine este vorba, scrie Vedemosti.

"Într-adevăr, există cazuri de coronavirus în rândul Administraţiei. Cunosc un caz şi pot să confirm, dar nu cunosc al doilea caz. Au fost luate toate măsurile epidemiologice necesare pentru a preveni răspândirea virusului", a declarat Dmitri Peskov în conferinţă de presă.

Oficialul rus a precizat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a fost în contact cu persoana testată pozitiv pentru coronavirus.

"Preşedintele continuă să lucreze, nu se poate opri acum. Aceasta dovedeşte încă o dată că sunt perfect justificate măsurile de precauţie luate, precum testarea tuturor celor invitaţi să participe la evenimente la care participă şi preşedintele", a mai spus Dmitri Peskov. 

Anterior, RBC şi Vedemosti scriseseră că unul sau doi angajaţi ai Administraţiei Prezidenţiale au fost testaţi pozitiv la nişte teste iniţiale pentru prezenţa noului coronavirus. Nu existase nicio confirmare oficială a informaţiei, până la declaraţia lui Peskov, scrie Vedemosti.

În Rusia au fost depistate 1.036 persoane infectate cu noul coronavirus, cel mai mare număr înregistrându-se la Moscova, 703, scrie sursa citată. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră