„Nu știm ce fumează”: purtătorul de cuvânt al Kremlinului îl atacă din nou pe Zelensky

06 Apr 2022
„Nu știm ce fumează”: purtătorul de cuvânt al Kremlinului îl atacă din nou pe Zelensky

Într-un interviu de 24 de minute difuzat la postul francez de știri „LCI” în această miercuri, 6 aprilie 2022, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, vorbește despre războiul din Ucraina, scrie BFMTV.

Mâna dreaptă a lui Vladimir Putin l-a atacat în special despre președintele ucrainean: „Este președintele Ucrainei, dar nu știm ce bea, ce fumează”. Cuvinte care nu vor merge în direcția îmbunătățirii relațiilor diplomatice sau a unei viitoare negocieri.

O întâlnire „la cel mai înalt nivel” dintre Volodimir Zelensky și Vladimir Putin

Peskov a mai menționat în mod deosebit importanța unei întâlniri „la cel mai înalt nivel” dintre Volodimir Zelensky și Vladimir Putin.

Dacă urmează să existe o negociere între delegațiile ruse și ucrainene, va trebui să existe o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelensky la cel mai înalt nivel”, a recunoscut Dmitri Peskov. El a insistat că retragerea trupelor ruse de la Kiev a fost un „semn de bună voință de a crea condiții favorabile pentru negocieri”.

O ruptură diplomatică cu țările care au expulzat diplomați este posibilă
Moscova nu a apreciat recenta expulzare de către Franța a diplomaților ruși. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat la LCI că există un „pericol potențial” ca relațiile diplomatice dintre cele două țări să fie rupte.

Expulzarea diplomaților este o decizie care închide fereastra pentru discuțiile diplomatice”, a explicat el.

El l-a lăudat însă pe Emmanuel Macron și Franța pentru încercările de mediere între Rusia și Ucraina.

"Eforturile președintelui Macron sunt foarte apreciate și apreciem dialogul în curs cu președintele Putin. Sunt puține țări care își permit să facă același lucru. Președintele Biden este puțin diferit, a ales calea atacurilor personale astfel încât limitează posibilitățile de dialog”, asigură el.

Respinge orice responsabilitate a armatei ruse în crimele de la Bucha
În ceea ce privește acuzațiile care indică responsabilitatea armatei ruse în crimele petrecute la Boutcha, imagini care au stârnit indignare în întreaga lume weekendul trecut, Dmitri Peskov a rămas fidel discursului Kremlinului, și anume: de a nega orice implicare a Rusiei.

Negăm total ideea că militarii noștri ar fi putut fi implicați în astfel de infracțiuni (în special cele comise în Bucha)”, a asigurat el înainte de a denunța „faptul că imaginile, înregistrările și fotografiile pe care le-ați putut vedea, sunt rezultatul unei falsificări orchestrate”.

Întrebat despre imaginile din satelit pe care vedem cadavre și a căror dată corespunde prezenței armatei ruse la Bucha, purtătorul de cuvânt și-a menținut remarcile.

Suntem fermi că aceste imagini din satelit trebuie investigate foarte amănunțit”, a spus el.

Confruntata cu rmele nucleare americane în Polonia, Rusia va desfășura mai multe în vest
Dmitri Peskov a reacționat apoi la posibilitatea prezenței armelor nucleare americane în Polonia, care și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui permanent arme nucleare americane pe teritoriul său.

„Ar fi o mare amenințare pentru noi”, a spus el, adăugând: „Ne vom asigura că puterea noastră nucleară este suficientă pentru a respinge desfășurarea de noi arme nucleare în Polonia”, a explicat el, sugerând că posibilitatea ca Rusia să desfășoare mai multe arme la granița de vest era „inevitabil”. „Întrebarea este cea a echilibrului de forțe și dacă dezechilibrul apare pe o parte, trebuie să existe o reechilibrare pe cealaltă. » încheie el

„Cifrele tragice” ale pierderilor rusești
Întrebat despre pierderile armatei ruse în Ucraina, Dmitri Peskov s-a referit la cifrele Ministerului Apărării, fără a le oferi. „Sunt cifre tragice, dar este o operațiune militară”, a declarat el, considerând că „elementele naționaliste împiedică civilii să fugă și nu permit ca operațiunea să se desfășoare normal.»

Condiții preliminare pentru negocierile cu Ucraina
Dmitri Peskov a mai indicat că retragerea trupelor ruse din regiunea Kiev a fost un gest de relansare a negocierilor. El a considerat că mai este un drum lung de parcurs și a stabilit premisele pentru negocieri, și anume: neutralitatea Ucrainei și aderarea inalienabilă a Crimeei la Rusia.

O „rezistență” care nu va fi suficientă „pentru a opri ofensiva”
Chestionat de rezistența ucraineană și ajutorul occidental care permite țării să reziste în fața invaziei ruse, Dmitri Peskov a recunoscut prezența unei „rezistențe” și a „pagubelor materiale cauzate de aceste arme”. Acesta din urmă, însă, a clarificat rapid că „aceste arme nu vor fi suficiente pentru a ne opri ofensiva și nu ne vor împiedica să ne atingem obiectivele”.

 

Surse: LCI, BFMTV, OuestFrance

Alte stiri din Externe

Ultima oră