O nouă declarație a președintelui Trump șochează lumea: ”Avem atât de multe cazuri de coronavirus pentru că testăm prea mult!”

15 Mai 2020 | scris de A.A.
O nouă declarație a președintelui Trump șochează lumea: ”Avem atât de multe cazuri de coronavirus pentru că testăm prea mult!”

Cea mai recentă declarație a președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a stârnit un nou val de acuze asupra logicii liderului de la Casa Albă.

Pe măsură ce specialiștii în sănătate publică presează guvernele să testeze cât mai mult pentru a limita pandemia, președintele Trump vine cu o nouă sugestie: ”testarea în masă a populației este supraestimată”, precizează Market Watch.

Trump a făcut o vizită într-o fabrică de producție a materialelor sanitare din Allentown, iar în cadrul discursului său a făcut noi remarci legate de numărul extraordinar de mare de americani infectați cu noul coronavirus.

”Deci, noi avem cea mai mare capacitate de testare din lume. Poate numărul mare de cazuri pozitive vine din cauza politicilor de testare? Dacă aceste teste sunt supraestimate? Avem cel mai mare număr de persoane infectate din toată lumea, dar de ce tocmai noi? Pentru că avem și cea mai mare capacitate de testare. Dacă testezi, descoperi un nou caz pozitiv. Atunci când investighezi starea medicală a oamenilor, de fiecare dată descoperi o nouă problemă. Dacă nu am testa la fel de mult, am avea mult mai puține cazuri. Este o analiză de bun simț. Testăm prea mult!”, a declarat președintele american.

Statele Unite au confirmat 1.417.889 de persoane infectate și peste 85.000 de decese în urma contractării noului coronavirus.

Reacția cadrelor medicale, iar și a americanilor nu a întârziat să apară.

Câțiva medici au încercat să facă o paralelă între testarea cetățenilor și testarea zilnică a staff-ului Casei Albe: ”Dragă Donald Trump, fără testare am fi avut mult mai multe cazuri pozitive. Testarea ne permite să descoperim unde se ascunde inamicul invizibil și prin izolarea focarului prevenim răspândirea COVID-19. De aceea chiar și Casa Albă testează în mod regulat. Te-ai prins acum?”

”Poate și-a pierdut mințile definitiv. Poate nu a avut ce să piardă de la bun început. Permiteți-mi să văd dacă înțeleg logica: dacă nu mai testăm, avem mai puține cazuri de coronavirus, deci testarea este cauza apariției coronavirusului. Mă bucur că președintele meu m-a luminat”, a scris pe Twitter un simplu cetățean american.

O tânără mămică a făcut o remarcă care a stârnit hohote de râs: ”dacă nu vrei un copil, nu mai cumpăra niciun test de sarcină!”

Cel mai tânăr american care a comentat referitor la noile declarații ale lui Trump a fost o fetiță de doar 10 ani: ”Ce aberație! Oamenii vor avea în continuare coronavirus, dar nu ar mai ști”.

Statele Unite au realizat peste 10 milioane de teste de la declanșarea pandemiei, dar experții precizează că ar trebui să aibă o capacitate zilnică de testare de câteva sute de mii de teste pentru a putea redeschide economia și a păstra sănătatea oamenilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră