Un membru al staff-ului președintelui Trump testat pozitiv cu noul coronavirus

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Un membru al staff-ului președintelui Trump testat pozitiv cu noul coronavirus

Un membru al forțelor navale ale SUA care lucrează în strânsă legătură cu președintele Trump a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, precizează CNN.

Jurnaliștii CNN au intrat în posesia acestei informații astăzi și au început să se pună  problema sănătății președintelui american.

Cadrul militar face parte din elita militară care lucrează în Casa Albă într-o relație strânsă cu președintele și membrii familiei acestuia. Trump a fost vizibil deranjat de această veste și a cerut retestarea sa.

Testul a ieșit negativ, dar trebuie să ținem cont și de perioada de incubație a virusului.

”Am fost înștiințați de membrii Unității Medicale ale Casei Alba că unul dintre militarii care lucrează în campus a fost testat pozitiv. Președintele și vicepreședintele au fost retestați, testul a ieșit negativ ambii având o stare medicală excelentă”, a anunțat secretarul de presă Hogan Gidley.

O sursă din staff-ul Casei Albe a precizat că vestea testului pozitiv al unui membru din echipa președintelui a venit ca un trăznet.

Trump care se descrie pe sine ca un germofob, solicita dezinfectarea riguroasă atunci când cineva tușea sau strănuta în apropierea sa.

Trump, Mike Pence și absolut orice membru din echipa Casei Albe care intră în contact cu înalții oficiali sunt testați în fiecare săptămână.

Oficialii folosesc testul rapid dezvoltat de Abbot Lab care oferă rezultatul în 15 minute.

Chiar dacă s-a impus testarea perioadică, Casa Albă nu a impus măsuri drastice de distanțare fizică și foarte puțini din cei care își desfășoară activitatea în clădire poartă măști de protecție.

Înainte de a efectua prima călătorie la bordul celebrului Air Force One la începutul acestei săptămâni după o lună de pauză, a spus că nu are nicio grijă legată de prezența altor persoane în preajma sa deoarece toată lumea este testată regulat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră