O biserică din Australia vinde o soluție pe bază de clor ca ”tratament minune” împotriva coronavirusului

13 Mai 2020 | scris de A.A.
O biserică din Australia vinde o soluție pe bază de clor ca ”tratament minune” împotriva coronavirusului

O biserică din Australia, renumită pentru tratamentele minune pe care le promovează, a fost amendată cu 150.000 de dolari pentru că vindea pe site-ul său o soluție pe bază de clor ca și tratament împotriva noului coronavirus, precizează The Guardian.

Agenția Națională a Medicamentelor(ANM) din Australia a anunțat că Genesis II, biserica sănătății și a vindecării, a fost amendată pentru promovarea și comercializarea unei soluții pe bază de clorat de sodiu, un produs chimic folosit pentru crearea clorului și a dezinfectaților.

Site-ul bisericii preciza că această substanță ar putea trata, vindeca, preveni și ameliora boli ca noul coronavirus, HIV și cancer.

S-a descoperit că șeful bisericii, americanul Mark Grenon, i-a trimis o scrisoare președintelui american Donald Trump cu doar câteva zile înaintea celebrului discurs prin care sugera că dezinfectanții ar putea fi folosiți pentru tratarea noului virus.

Scrisoarea preciza ca dioxidul de clor, o substanță folosită doar în procese industriale și este deosebit de toxic, este un dexotifiant extrem de folositor, distrugând peste 99% dintre agenții patogeni din organism și ar duce și la eliminarea virusului COVID-19.

ANM a transmis un comunicat de presă prin care preciza că nu a fost efectuat absolut niciun studiu asupra acestei soluții și nu reprezintă un tratament. Dacă se ingerează astfel de substanțe, efectele sunt devastatoare pentru organism, evoluând de la stări de disconfort până la deces.

Agenția a condamnat atitudinea bisericii care a atras mai mulți oameni, printre care și experți în metode alternative de tratare a bolilor, pentru a susține și a promova produsul.

Site-ul nu a retras produsul de la vânzare, chiar practică politici de reducere de preț pentru doritori.

”Produsele nostre, descrierea lor și orice altă informație furnizată nu sunt prezentate ca potențiale tratamente, nu precizăm că sunt soluții minune ce ar vindeca foarte multe boli. Nu promovăm astfel de practici, noi susținem că ne putem proteja de boli doar prin intermediul unei vieți sănătoase, o hrană adecvată pentru a ne proteja templul trupului și al sufletului. Noi susținem cu tărie că meditația și rugăciunea sunt cele care ne vor salva”, au declarat reprezentanții bisericii.

Jurnaliștii The Guardian au contactat oficialii Genesis II pentru a afla misterul din spatele tratamentului și au primit un răspuns șocant: ”Când voi vă duceți la bisericile voastra creștine, întrebați preoții de ce folosesc vin și pâine pentru Sfânta Împărtășanie. Aceste produse sunt sacre pentru noi şi ar trebui să fim lăsaţi în pace să le promovăm aşa cum dorim noi”, au transmis reprezentanţii.

Cadrele medicale din Australia precizează că o simplă amendă nu este suficientă, aceasta ar putea fi achitată imediat, dar problema rămâne. Site-ul continuă să promoveze şi să comercializeze astfel de produse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră