Un nou caz de infectare cu COVID-19 la Casa Albă

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Un nou caz de infectare cu COVID-19 la Casa Albă

Un membru al staff-ului vicepreşedintelui american Mike Pence a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, la o zi după confirmarea unui alt membru al Casei Albe, relatează BBC.

Secretarul de presă, Katie Miller, a fost testată pozitiv vineri, iar cu o zi în urmă un valent al președintelui a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Casa Albă a impus regula testării zilnice pentru președinte și vicepreședinte pentru a-i putea proteja împotrivă răspândirii virusului.

Zborul cu care Pence urma să ajungă vineri în statul Iowa a fost întârziat, iar 6 dintre persoanele care urcaseră la bordul avionului Air Force 2 au fost debarcate, decalând programul vicepreședintelui cu peste o oră.

Membrii cabinetului său au fost în contact direct cu Miller potrivit unei surse anonime, dar nu și oficialii guvernamentali.

Conform relatărilor presei, avionul a întârziat mai mult de o oră, iar pasageri care erau membri ai staff-ului vicepreşedintelui SUA păreau să fie debarcaţi din avion.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi vicepreşedintele Mike Pence au fost testaţi pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative, după ce s-a constatat că un militar american de la Casa Albă era infectat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră