Coronavirusul lovește Serviciul Secret american

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirusul lovește Serviciul Secret american

11 membri ai Serviciul Secret american, gruparea operativă ce are ca obiectiv paza şi protecţia personală a înaltelor personalităţi; paza reşedinţelor în care îşi desfăşoară activitatea oficială ori domiciliază personalităţile apărate; controlul tehnic de securitate; verificarea obiectelor şi corespondenţei poştale adresate Casei Albe; verificarea personalului Casei Albe, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, precizează Yahoo News.

Documentul oficial al departamentului a transmis că 11 persoane au fost confirmate, 23 de agenți s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus, iar 60 au fost plasați în carantină pentru a observa evoluția lor medicală.

Nu s-a putut afla dacă vreunul dintre acești agenți s-a aflat în apropierea președintelui sau a vicepreședintelui american, iar departamentul de securitate nu a putut să divulge dacă acești lucrau în Casa Albă sau nu.

Atât Donald Trump cât și Mike Pence sunt testați periodic și până acum toate testele au fost negative. După ce mai multe cazuri pozitive au apărut în jurul celor doi, chiar și din membrii staff-urilor lor, Trump a anunțat că se vor supune testării zilnice, conform The Hill.

Justin Whelan, purtătorul de cuvănt al Serviciului Secret a declarat că se respectă cu strictețe toate măsurile impuse de specialiști.

”Pentru a asigura protecția datelor personale și a stării medicale a agenților noștri, dar și din raționamente de securitate, Serviciul Secret nu va furniza nicio informație cu privire la numărul de agenți testați pozitivi, dar nici a celor aflați în izolare sau carantină”, a adăugat Whelan.

Această știre apare la scurt timp după confirmarea cu noul coronavirus a secretarului de presă Katie Miller ce face parte din echipa vicepreședintelui.

Miller este soția consultantului Stephen Miller care lucrează în apropierea lui Donald Trump, fiind unul dintre cei care îi scriu discursurile. Starea ei este bună, momentan nu prezintă niciun simptom.

Pandemia lovește și în echipa Ivankăi Trump. Asistenta sa personală a fost testată pozitiv, dar ea nu a mai intrat în contact cu fiica președintelui de câteva săptămâni, ea desfășurându-și activitatea de acasă în această perioadă.

Toate aceste noi cazuri ridică semne de întrebare legate de starea de sănătate a liderilor americani și de posibilitatea ca ei să fie expuși virusului. Chiar dacă Donald Trump a declarat că nu-și face griji cu privire la posibilitatea infectării, refuzând chiar să poarte mască de protecție atunci când face anumite declarații sau are apariții publice, există posibilitatea ca regulile să se înasprească la Casa Albă în urma pericolului COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră