Anthony Fauci, cel mai important personaj al bătălia contra coronavirusului în America, plasat în carantină

10 Mai 2020 | scris de A.A.
Anthony Fauci, cel mai important personaj al bătălia contra coronavirusului în America, plasat în carantină

Trei membri ai echipei de lucru anti-COVID ai Casei Albe au intrat în auto-izolare după ce au avut contact direct cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus, precizează The Guardian.

Dr Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, Dr. Robert Redfiled, director al Centrului de Prevenție a Bolilor Infecțioase și Stephen Hahn, membru al Administrației pentru Alimente și Medicamente vor continua lupta pentru a gestiona pandemia din propriile locuințe după expunerea la virus.

Fauci a fost testat negativ cu noul coronavirus și va fi retestat în următoarele zile. Acesta a declarat că este o șansă foarte mică să se fi infectat deoarece a menținut gradul de expunere la minimum, dar va recuge la auto-izolare pentru a se proteja pe sine și pentru a-și proteja colegii.

Își va continua activitatea de acasă, dar dacă va fi invitat la Casa Albă, va da curs cererii președintelui luând toate măsurile de prevenție.

Cei trei oficiali urmau să depună mărturie în fața Senatului american săptămână viitoare, dar în lumina ultimelor eveniment le va fi permis să facă aceste declarații prin intermediul unei video-conferințe.

Politico a anunțat că Hahn a intrat în contact cu secretarul de presă a vicepreședintelui american, Katie Miller, aceasta fiind confirmată pozitiv în urmă cu două zile.

Chiar dacă numărul persoanelor infectate crește în jurul lui Donald Trump, acesta a anunțat că nu-și face griji despre posibila sa contaminare.

Administratorii Casei Albe au decis să modifice regulile pentru cei care își desfășoară activitatea în incintă: li se va măsura temperatura, se vor investiga potențiale simptome, vor fi nevoiți să poarte măști de protecție și vor păstra distanța fizică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră