Potențialul epicentru al pandemiei în SUA: Sundace Film Festival

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Potențialul epicentru al pandemiei în SUA: Sundace Film Festival

Un nou studiu încearcă să aducă lumină în privința numărului extraordinar de mare al îmbolnăvirilor din Statele Unite, precizează The Guardian.

Conform Hollywood Reporter cinefilii care au participat la sfârșitul lunii ianuarie în cadrul Festivalului Sundace film, reuniune ce are loc anual în Utah, ar putea fi incubatorul coronavirusului în Statele Unite. Ziarul a luat legătura cu numeroși participanți care au confirmat prezenta simptomelor fie în timpul festivalului, fie imediat după încheierea lui. Niciunul dintre ei nu au fost testați COVID.

Sundache atrage anual peste 12.000 de cinefili într-un rezort dintr-o mică stațiune montană unde se vizionează diverse filme în sptații închise. Condițiile meteorologice din Park City sunt extrem de atractive pentru pasionații de ski ceea ce duce la un grad sporit de socializare în rusticele cabane, dar și simptome asociate unei simple răceli sunt comune participanților.

”Epidemia Sundance” de anul acesta a fost mult mai serioasă ca o simplă răceală. Persoanele s-au confruntat cu dificultăți în respirație, au fost nevoiți să se ducă de mai multe ori la spital pentru asistență medicală, iar recuperarea a fost mult mai lungă.

Hollywood Reporter a prezentat cazul unui actor important, fără a-i divulga identitatea, care s-a confruntat cu o formă severă a bolii și și-a îmbolnăvit chiar și apropiații.

Fondatorul celebrului serial Tha Black List, Franklin Leonard, la reîntoarcerea în L.A pe 28 ianuarie a prezentat forme grave ale noului coronavirus. ”De abia mă puteam ține pe picioare. Nu am fost niciodată atât de bolnav. De abia după 2 săptămâni am început să-mi revin”, a precizat Leonard. A adăugat că are cel puțin 2 cunoștinte care au fost nevoite să-și întrerupă excursia fiind grav bolnavi.

Purtătorul de cuvânt al festivalului își exprimă regretul față de cele descoperite, că atât de mulți participanți s-au confruntat cu stări de rău, dar că în mod oficial nu s-a putut confirma încă o legătura directă între eveniment și noul coronavirus.

Microbiologul Dan Hart a făcut o conexiune între perioada de desfășurare a festivalului care s-a suprapus perioadei de declanșare a carantinării populației în Wuhan. ”Logica mea mă face să susțin că cei bolnavi au fost infectați cu noul coronavirus. Orice festival este o rețetă de succes pentru o contaminare în masă”

Alte stiri din Externe

Ultima oră