O carte împrumutată de la o bibliotecă scoţiană a fost returnată după 73 de ani

18 Noi 2021 | scris de A.V.
O carte împrumutată de la o bibliotecă scoţiană a fost returnată după 73 de ani

O carte împrumutată de la o bibliotecă din oraşul scoţian Dunfermline a fost returnată după 73 de ani, anunță News.ro.

Volumul „Stately Timber”, de Rupert Hughes, a fost împrumutat de la Biblioteca Centrală din Dunfermline şi ar fi trebuit să fie returnat pe 6 noiembrie 1948, scrie BBC.

Echipa Carnegie Library and Galleries din Dunfermline a fost uimită să o primească, prin curier, săptămâna trecută, după 73 de ani.

Cartea a fost găsită de fiica celui care a împrumutat-o şi ea a trimis-o înapoi.

„Am izbucnit în râs când am deschis pachetul, nu îmi venea să cred”, a spus Donna Dewar de la Dunfermline Carnegie Library and Galleries. „La sediul nostru din Rosyth a fost returnată o carte după 14 ani, ceea ce ni s-a părut suficient de uimitor, dar asta a depăşit orice ştiam”.

Echipa bibliotecii a făcut un exerciţiu pentru amuzament, a adăugat ea, şi a calculat penalităţile care ar fi trebuit aplicate pentru întârziere – 2.847 de lire sterline. Bibliotecile din regiunea Fife au renunţat să aplice penalităţi pentru întârziere în contextul pandemiei, pentru a-i încuraja pe abonaţi să returneze cărţile.

Pachetul cu volumul în cauză a venit împreună cu o scrisoare în care erau oferite câteva detalii. Fiica celui care a împrumutat-o a spus că tatăl ei a trăit în Thornton din Fife în 1948. Ea nu a ştiut dacă el a uitat pur şi simplu să returneze cartea sau a ales să o păstreze.

Recordul Guinness pentru cartea care a fost înapoiată cel mai târziu unei biblioteci este de 288 de ani. Este vorba despre un volum împrumutat de la Sidney Sussex College de la Cambridge University în 1668.

Sursa foto: Pexels.com

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră