Marea Britanie: Un candidat demisionează din cauza declarațiilor antiromânești

24 Apr 2019 | scris de A.V.
Marea Britanie: Un candidat demisionează din cauza declarațiilor antiromânești

Un candidat în alegerile europarlamentare din Marea Britanie s-a retras de pe liste după dezvăluirea unor comentarii insultătoare la adresa românilor, informează rfi.ro. Demisia are loc chiar în ziua lansării listei de candidați a partidului său centrist proeuropean.

"Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși în metroul din Londra sunt români, asta mă face să vreau Brexit", a scris Ali Sadjady pe Twitter în noiembrie 2017.

Sadjady, care este expert în arte marțiale, era candidat la Londra pe lista partidului Change UK, format recent de un grup de 11 deputați demisionați din Partidul Laburist și din Partidul Conservator, în semn de protest, mai ales față de pozițiile percepute a fi pro-Brexit ale celor două partide.

Candidatul demisionar nu este la prima declarație controversată, el atacându-i până recent pe cei care susțineau un al doilea referendum privind rămânerea sau ieșirea din Uniunea Europeană, care este tocmai una dintre principalele puncte în platforma Change UK.

Alegerile europene sunt organizate în Regatul Unit datorită amânării de către liderii UE, la cererea prim ministrului Theresa May, a datei Brexit până pe 31 octombrie, în cele 28 de state membre având loc alegeri europarlamentare în perioada 23 - 26 mai.

Alte stiri din Externe

Ultima oră