În caz de război, Franța ar putea rămane fără muniții „după 3 sau 4 zile”, spune președintele comisiei de apărare din senatul francez

15 Mar 2022
În caz de război, Franța ar putea rămane fără muniții „după 3 sau 4 zile”, spune președintele comisiei de apărare din senatul francez

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Armate a Senatului francez, senatorul Christian Cambon, a estimat, marți, că rezervele de muniție ale armatei franceze sunt atât de reduse, încât, potrivit unora dintre sursele sale, ar putea asigura o autonomie de cel mult „patru zile”, scrie CNews. "Nu suntem ca alte țări europene care se uită la stocuri, noi le folosim", a spus senatorul.

„Nu exagerez, chiar cred că informațiile mele sunt încă optimiste în comparație cu realitatea pe un anumit număr de puncte”, a declarat în această dimineață la postul RadioFranceInternational Christian Cambon, înainte de a adăuga că „cel mai flagrant punct este muniția”.

„Trebuie să înțelegeți bine lucrurile, în primul rând Franța folosește în prezent muniție pe banda Sahel-Sahara cu Barkhane, așa că nu suntem ca alte țări europene care se uită la stocuri, noi le folosim”, a explicat senatorul pentru a-și susține afirmația.

„Știm de mult timp că nu avem cantitatea care să ne permită să susținem un conflict pe termen lung în ceea ce privește muniția”, a continuat Christian Cambon, adăugând că „unii vorbesc” de o autonomie „de trei sau patru zile”.

"Noi parlamentarii suntem gardienii vigilenți ai legii programării militare și vom merge în această direcție. Am evidențiat anumite slăbiciuni care ne-ar putea costa scump în cazul unui conflict și este absolut necesar să ne pregătim și ca francezii să fie conștienți de acest lucru”, a concluzionat Christian Cambon.

 

Sursa: CNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră