Hackerii ruși au sustras e-mail-uri de la biroul de circumscripție al Angelei Merkel, afirmă revista Der Spiegel

08 Mai 2020 | scris de A.V.
Hackerii ruși au sustras e-mail-uri de la biroul de circumscripție al Angelei Merkel, afirmă revista Der Spiegel

Serviciul de informații militare din Rusia, GRU, pare a fi dat o lovitură cancelarei Germaniei Angela Merkel, după ce a sustras mai multe e-mail-uri de la biroul de circumscripție al acesteia, în urma unui atac informatic din 2015 asupra Parlamentului Germaniei.

Informația vine de la revista Der Spiegel, care nu citează sursele ei. Întrebat în legătură cu acest subiect, un purtător de cuvânt al Guvernului german nu a avut niciun comentariu de făcut imediat.

În relatare se afirmă că Poliția criminală federală și Agenția cibernetică federală au reușit să reconstituie parțial atacul și au constatat că au fost vizate două adrese de e-mail din biroul cancelarei Merkel.

Acestea conțineau corespondența electronică din 2012 până în 2015, iar Der Spiegel afirmă că hackerii par să fi reușit să copieze conţinutul ambelor căsuțe poștale pe un alt computer.

Camera inferioară a Parlamentului din Germania a descoperit că sistemele sale au fost accesate în mai 2015 și au ajuns la concluzia că atacurile au continuat cel puțin de la începutul acelui an. A fost imposibil să se stabilească ce informații au fost furate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră