Primele decese provocate de noul coronavirus în Germania

09 Mar 2020
Primele decese provocate de noul coronavirus în Germania

Două persoane au decedat de coronavirus în Germania, acestea fiind primele victime din această ţară, anunţă autorităţile de la Berlin, citate publicaţia Der Spiegel.

O persoană în vârstă de 89 de ani a decedat în Essen, iar un alt deces s-a înregistrat în Heinsberg. Acestea sunt primele decese provocate de coronavirus înregistrate pe teritoriul Germaniei.

Un alt cetăţean german a decedat de coronavirus în Egipt, informează mediafax.ro.

În total, în Germania se înregistrează 1.112 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI), informează site-ul T-online.de.

Cancelarul german Angela Merkel, care nu a apărut în public pentru a lua poziție în privința crizei provocate de noul coronavirus, a susținut o declarație de presă luni după-amiază.

Ea a lansat un apel la o luptă energică împotriva propagării coronavirusului și a indicat faptul că este iminent un val de infectări luna viitoare.

”Cel mai eficient mijloc de luptă contra virusului este de a-i încetini propagarea”, a explicat Merkel.

În același timp, ea a avertizat populația să nu își facă false speranțe. Virusul va continua să se propage în Germania. Trebuie să i se limiteze ritmul, pe cât posibil.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră