Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Germania este în serioasă creștere

30 Mar 2020 | scris de M.C.
Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Germania este în serioasă creștere

Numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus în Germania a urcat la 57.298 şi au fost înregistrate 455 de decese, conform statisticilor prezentate luni de Institutul Robert Koch (RKI), citate de Reuters.

Numărul cazurilor a crescut cu 4.751 comparativ cu ziua precedentă, iar bilanţul deceselor cu 66, potrivit statisticilor.

Cele mai multe cazuri, 13.989, au fost înregistrate în landul sudic Bavaria, unde a fost consemnată pentru prima dată boala pe teritoriul Germaniei.

Germania testează aproximativ 120.000 de oameni pe săptămână, acesta fiind unul dintre motivele pentru care numărul de cazuri confirmate este atât de mare.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului, recunoscând totodată că nu ştie cât va mai dura această situaţie.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor.

Deşi numărul cazurilor arată că Germania se află printre ţările cele mai afectate de pandemie, beneficiind un sistem medical bine pus la punct, cu peste 20.000 de paturi de terapie intensivă, și-a permis să mențină o rată a deceselor inferioară celei din majoritatea ţărilor vest-europene și chiar să ajute Franța sau Italia.

Ministerul Sănătăţii din Germania a anunţat că va investi 500 milioane euro pentru a dezvolta legăturile dintre spitale şi laboratoare. Aceeaşi reţea va fi utilizată pentru a analiza datele de la toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19, întrucât să poată construi o bază de date.

Alte stiri din Externe

Ultima oră