Angela Merkel e sinceră: ”Lupta cu coronavirusul e cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial”

18 Mar 2020
Angela Merkel e sinceră: ”Lupta cu coronavirusul e cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial”

Într-un discurs televizat adresat direct națiunii germane, cancelara Angela Merkel le-a cerut insistent cetățenilor să evite contactele sociale, pentru a limita extinderea epidemiei de coronavirus.

Lupta împotriva noului coronavirus este ''cea mai mare provocare'' pe care a cunoscut-o Germania după al Doilea Război Mondial, a declarat miercuri Angela Merkel într-un mesaj televizat către naţiune, o premieră pentru şefa Executivului german aflată la al patrulea mandat, gest la care ea nu a recurs nici măcar în timpul crizei financiare din 2008-2009.

''De la Reunificarea germană, nu, de la al Doilea Război Mondial, nu a mai existat pentru ţara noastră o provocare care să depindă atât de mult de solidaritatea noastră comună'', a subliniat Merkel.

Este pentru prima oară în mandatele ei de șefă a Executivului german când Angela Merkel alege această adresare directă către națiune, scrie Deutsche Welle.

Cancelara Angela Merkel consideră lupta împotriva noului coronavirus drept o sarcină de amploare istorică. În discursul ei televizat ea a făcut apel la rațiunea și disciplina cetățenilor. Situația este serioasă și este cu deznodământ deschis, a insistat Merkel.

Planul de acțiune acum este încetinirea răspândirii virusului, întinderea pe mai multe luni a vitezei de extindere, pentru a câștiga timp. Va depinde cum vor evolua lucrurile și de modul în care fiecare cetățean respectă și aplică regulile.

Ea a spus că știe că măsurile restrictive luate, precum închiderea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă și de agrement etc, sunt foarte dure.

"Fac apel la dvs: respectați aceste reguli impuse doar pe termen scurt. Guvernul nostru va verifica mereu din nou cum se pot reduce din restricții, dar și ce măsuri și mai dure se pot aplica acolo unde este necesar." De la Al Doilea Război Mondial, nu ar mai fi existat o provocare asemănătoare, a mai spus șefa guvernului de la Berlin.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră