Emmanuel Macron se adresează armatei într-un mesaj neașteptat

01 Mar 2022
Emmanuel Macron se adresează armatei într-un mesaj neașteptat

Luni seara Emmanuel Macron a transmis armatelor franceze un mesaj neașteptat descriind ofensiva rusă din Ucraina drept „cea mai serioasă și dezinhibată demonstrație de putere a regimului rus de la sfârșitul URSS”.

Acesta este un fapt destul de rar pentru a fi subliniat. Într-un mesaj adresat armatelor luni seară, Emmanuel Macron și-a îmbrăcat costumul de șef al armatei, adresându-se direct trupelor sale într-un context de eruptiv în Ucraina, scrie Le Figaro.

La câteva ore după ce a discutat cu Vladimir Putin despre invazia din Ucraina, Președintele Frantei a evocat „cea mai gravă și mai dezinhibată manifestare de putere a regimului rus de la sfârșitul URSS”. 

 

„Știu că pot conta pe voi”
În timp ce câteva zeci de vânători alpini se află în prezent în drum spre România pentru a întări sistemul NATO, Președintele Franței folosește un limbaj dur: „Nici atacat și nici măcar amenințat, regimul rus își asumă folosirea forței ca mod de exprimare în plan internațional".

„Am încredere în pregătirea voastră individuală și colectivă, în coeziunea voastră și în eficiența voastră operațională recunoscută”. 

"Știu că pot conta pe voi pentru a da dovadă, în executarea misiunilor voastre de o mare vigilență și de reținerea necesară în eventualitatea unei posibile interferențe." a scris Emmanuel Macron


Parisul a anunțat vineri că va desfășura 500 de soldați în România în cadrul NATO în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. În plus, prezența militară franceză în cadrul NATO în Estonia, țară care se învecinează cu Rusia, va fi extinsă dincolo de ajutorul planificat pentru martie, a indicat șeful Statului Major.

Sursa: Le Figaro, FranceInfo

Alte stiri din Externe

Ultima oră