Spitalele din Anglia îi întreabă pe bărbați dacă sunt însărcinati înainte de RMN sau tratament pentru cancer

13 Feb 2022
Spitalele din Anglia îi întreabă pe bărbați dacă sunt însărcinati înainte de RMN sau tratament pentru cancer

Asistentele dintr-un spital din Liverpool întreabă acum toti pacienții dacă sunt "însărcinați" atunci când fac anumite teste a dezvăluit Daily Mail.

La Centrul Walton din Liverpool (Regatul Unit), persoanele care se prezintă pentru proceduri medicale, cum ar fi RMN, sau pentru radioterapie, dacă au cancer, sunt acum denumiți "persoane fizice" în loc de "femei" sau "bărbați "

Deasemenea, „toți pacienții cu vârsta sub 60 de ani, indiferent de modul în care isi pot identifica sexul sunt întrebați dacă ar putea avea un copil. Ideea, propusă în 2017 de Ministerul Sănătății englez, este să nu judeci persoana din fața ta considerând că este bărbat sau femeie.

Acesta este motivul pentru care termenii „bărbat”, „femeie” și „sarcină” au fost înlocuiți cu „persoane” și „sarcina potențială”. Scopul este și de a da încredere persoanei care nu se va simți judecată pentru apartenența la o categorie.

O „confuzie inutilă” pentru unii
Cu toate acestea, această politică nu a fost încă extinsă la nivel național din cauza anumitor reticențe. Într-adevăr, unii pacienți și familii au considerat că este „confuzie inutilă”. La rândul lor, societatea de radiologi estimase în noiembrie că este „important să se verifice cu toate pacientele riscurile sarcinii”.

Un purtător de cuvânt al trustului Walton a declarat pentru Daily Telegraph că politica sa „aderă la legislația națională, deoarece anumite cantități de radiații pot fi dăunătoare fetușilor in utero”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră