Covid-19: Joe Biden e din nou pozitiv după tratamentul cu Paxlovid

31 Iul 2022
Covid-19: Joe Biden e din nou pozitiv după tratamentul cu Paxlovid

Președintele american Joe Biden a fost din nou testat pozitiv pentru Covid-19 sâmbătă dimineața fără a prezenta simptome și va reveni la izolare pentru a „proteja” pe cei din jur, a anunțat medicul său personal într-o scrisoare difuzată de Casa Albă, scrie Le Figaro. Președintele american fusese deja testat pozitiv pe 21 iulie.

Președintele în vârstă de 79 de ani „a fost testat pozitiv sâmbătă dimineața târziu la un test antigen” și „va relua măsuri stricte de izolare”, a scris doctorul Kevin O’Connor, potrivit căruia cazurile de pozitivitate „rebound” sunt frecvente în rândul persoanelor tratate cu Paxlovid, pilula anti-Covid a lui Pfizer.

Întrucât Joe Biden a fost testat negativ marți seara, miercuri dimineața, joi dimineața și vineri dimineața, „aceasta este într-adevăr pozitivitate rebound”, potrivit doctorului său. Președintele nu a experimentat o reapariție a simptomelor și continuă să se simtă complet bine ”. 

Deci nu există niciun motiv pentru a relua tratamentul în această etapă ”, dar Joe Biden, cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite, va rămâne sub observație.

Acesta din urmă fusese testat pozitiv pe 21 iulie cu „simptome foarte ușoare ” și a ieșit din izolare miercuri, după teste negative. Președintele, complet vaccinat și care a primit două doze de rapel, vrea să „îi protejeze pe toți cei (...) care trebuie să lucreze în apropierea lui ”, fie că sunt angajații Casei Albe, corpul de pază sau cei din jur, a conchis dr. O'Connor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră