Summit G7: Biden pregătit să susțină noi presiuni aplicate Rusiei

23 Iun 2022
Summit G7: Biden pregătit să susțină noi presiuni aplicate Rusiei
„Ucraina nu ne face să luăm ochii de la China”, a spus oficialul.

„Este lumea democratică atât în ​​Rusia, cât și în China, iar președintele Biden a legat efectiv eforturile noastre din Europa și Asia”.

Domnul Biden și vicepreședintele Kamala Harris s-au întâlnit la începutul acestei luni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a se pregăti pentru summitul de la Madrid.

„Liderii au discutat despre implicațiile războiului Rusiei asupra Ucrainei pentru securitatea transatlantică și despre importanța consolidării descurajării și apărării NATO, pe lângă asigurarea că NATO are resursele adecvate pentru a aborda o gamă largă de provocări, de la cibernetice la schimbările climatice”, a spus Casa Albă potrivit The National.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit și cu domnul Stoltenberg pentru pregătirile pentru ședința ministerială.

Domnul Stoltenberg trebuia să demisioneze din funcția de secretar general la summit, dar având în vedere invazia rusă a Ucrainei, liderii NATO i-au cerut să rămână.

„În fața agresiunii neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei, NATO a devenit mai puternică și mai unită”, a spus Austin în timpul întâlnirii cu domnul Stoltenberg.

„Nu am fi putut face ceea ce s-a făcut... fără conducerea ta puternică”.

De asemenea, Biden va călători luna viitoare în Israel, Cisiordania și Arabia Saudită, unde va ține prima sa întâlnire cu liderii regionali. Va fi prima lui vizită în lumea arabă în calitate de președinte.

Călătoria în Orientul Mijlociu, care va avea loc între 13 și 16 iulie, va „întări angajamentul ferm al Statelor Unite față de securitatea și prosperitatea Israelului”, a declarat Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe.

Ea a adăugat că dl Biden va participa la un summit al țărilor Consiliului de Cooperare din Golf, plus Egipt, Irak și Iordania, cunoscut sub numele de GCC+3.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră