Serviciului Secret american proteja ”Numai sânge Biden”

08 Iun 2022
Serviciului Secret american proteja ”Numai sânge Biden”
Într-o nouă carte, prima soție a lui Hunter Biden descrie cum o anulare a protecției Serviciului Secret în timp ce socrul ei era vicepreședinte i-a „declanșat” teama de excludere din familia Biden, cu ani înainte de destrămarea căsătoriei ei pe fondul probleme lui Hunter Biden extrem de publice cu dependența și scandal politic, relatează The Guardian
Hunter Biden merge la Marine One pe Elipse în afara Casei Albe în mai 2021.
Serviciul Secret închiriază un conac pentru peste 30.000 de dolari pentru a-l proteja pe Hunter Biden
Kathleen Buhle va publica If We Break: A Memoir of Marriage, Addiction, and Healing săptămâna viitoare. Cartea a fost extrasă în revista People. The Guardian a obținut o copie.
eBuhle detaliază în detaliu, extrem de dureros despre destrămarea căsătoriei ei și consecințele acesteia.
Dar ea descrie o relație caldă cu Joe Biden, despre care spune că a salutat-o ​​când s-au întâlnit prima dată punându-și „mânile pe obrajii mei și privindu-mă în ochi, nasul lui aproape atingându-l pe al meu”.
Buhle spune că Biden, pe atunci senator din Delaware, i-a spus: „Iubito, băiatul meu îmi spune că te iubește, așa că asta înseamnă că și eu te iubesc. Ai înțelege? Te iubesc."
Ea spune, de asemenea, că Biden „m-a prezentat ca fiind fiica lui oriunde mergeam” și spune că familia l-a văzut pe viitorul președinte drept „soarele în jurul căruia ne învârteam cu toții”.
Cu toate acestea, Buhle descrie și o întâlnire cu un agent al Serviciului Secret, cu puțin timp înainte ca Biden să devină vicepreședintele lui Barack Obama, în ianuarie 2009.
Agentul, spune ea, a explicat cum „Hunter și fetele vor avea toate un detaliu atribuit lor. Doi agenți cu ei 24 de ore pe zi”.
Dar agentul i-a mai spus lui Buhle că va fi „preluată și inclusă în orice plan” doar dacă există „orice tip de urgență”.
Buhle scrie: „Deodată, m-am simțit jenată. Știam că Serviciul Secret va face parte din această nouă viață, dar nu știam cum. Însemna asta că eram mai puțin important decât soțul meu și copiii mei? Ce am auzit în cuvintele lui: nu eram cu adevărat un Biden.”

Excluderea, scrie ea, „a declanșat o amintire veche de la începutul căsniciei noastre. Făceam fotografii de familie, iar mătușa lui Hunter conducea spectacolul. „OK, ce zici de unul cu Joe și Jill”, spusese ea [referindu-se la soția lui Joe Biden, acum prima doamnă]. Am stat cu toții în jur în timp ce ea ne-a direcționat diferite iterații pentru a fi fotografiați. La un moment dat, ea a anunțat: „Acum, să facem doar sânge lui Biden”.

Buhle spune că i-a cerut soțului ei să refuze acoperirea serviciilor secrete.

„Dar el a fost neclintit”, scrie ea. „Nu avea de gând să renunțe la protecția Serviciului Secret. „Kathleen, așa a fost întotdeauna. Nu este personal. Socrii nu au avut niciodată protecție”, a spus el”.

Potrivit site-ului său, „prin lege, Serviciul Secret este autorizat să protejeze: președintele, vicepreședintele, (sau alte persoane următoare în ordinea succesiunii în Biroul Președintelui), președintele ales și vicepreședintele- alege [și] familiile imediate ale persoanelor de mai sus”.

Buhle spune că a dat înapoi, „în cele din urmă înțelegând că nu era personal”, dar spune că lipsa ei de protecție „a rămas un punct dureros pentru mine”.

Ori de câte ori ea și Hunter mergeau oriunde, scrie ea, i-a cerut să nu meargă în fața ei, pentru că asta a făcut ca și detaliul lor protector să treacă în fața ei.

„A fost un alt memento că nu eram „familie”, scrie Buhle, „un ecou al apelului de a mă face să ies din imagine. Doar sânge Biden.

„Poate că o parte din mine știa că în curând va trebui să lupt la fel de mult ca niciodată doar pentru a rămâne în căsnicia mea.”

Descriind dezintegrarea acelei căsătorii – pe care Hunter Biden a descris-o și într-un memoriu, Beautiful Things – Buhle descrie și o ocazie la cinci ani după ce Joe Biden a devenit vicepreședinte, când doi agenți au întrebat-o unde a plecat Hunter, pentru că nu au putut găsi.

Ea știa că el plecase în Mexic „pentru a încerca un alt program de recuperare” pentru a face față luptei lui cu dependența.

„I-am trimis un mesaj lui Hunter și i-am spus că trebuie să-l sune serviciul secret”, scrie Buhle. „Mi-a spus că va cere să fie eliberat din acoperire. După aproape șase ani de protecție a Serviciului Secret, Hunter va fi acum pe cont propriu.”

Hunter Biden este acum fiul unui președinte, din nou cu protecție a Serviciului Secret, ale cărui costuri au fost raportate pe scară largă.

 

 

Sursa: The Guardian

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră