Biden insistă: „vreau să candidez” în 2024

14 Iul 2022
Biden insistă: „vreau să candidez” în 2024

Președintele Biden a criticat un reporter care a întrebat ce le-ar spune democraților care nu vor ca el să candideze pentru un al doilea mandat – insistând că partidul este în spatele lui, în ciuda unui sondaj recent care arată că aproape două treimi dintre alegătorii săi doresc un alt candidat în 2024, scrie New York Post

„Vor să candidez”, a spus Biden, în vârstă de 79 de ani, în timpul Picnicului Congresului de la Casa Albă. „Citește sondajul. Citește sondajele, Jack. Sunteți toți la fel. Sondajul respectiv a arătat că 92% dintre democrați, dacă aș candida, ar vota pentru mine.”​

„Majoritatea democraților spun că nu vor să candidați din nou în 2024”, a replicat un membru al presei.

„Nouăzeci și doi la sută au spus că dacă aș face-o, m-ar vota”, a repetat Biden înainte de a pleca.

Sondajul New York Times/Siena College la care se face referire în schimb a arătat că, în timp ce 92% dintre democrați l-ar vota pentru Biden dacă Donald Trump ar fi oponentul său republican în 2024, 64% ar prefera ca partidul să aleagă pe altcineva pentru a-i fi succesor peste doi ani.

Sondajul a mai constatat că 94% dintre democrații sub 30 de ani își doresc pe altcineva în afară de Biden.

Sondajul conținea și vești proaste pentru Biden și democrați care se îndreaptă spre alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Acesta a arătat că ratingul de aprobare pentru Biden a fost de doar 33% și că 77% dintre americani cred că țara se mișcă în direcția greșită. 

Când au fost întrebați de ce ar prefera un alt candidat decât Biden în 2024, 33% dintre democrați au indicat vârsta lui, 32% au citat performanța lui la locul de muncă, 12% au spus că preferă pe cineva nou, 10% au spus că Biden nu este suficient de progresist și 4% s-au îndoit de capacitatea sa de a câștiga alegerile.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a citat, de asemenea, cifra de 92% când a fost rugată să reacționeze luni la rezultatele sondajului.

„Știi, vor fi multe sondaje”, a spus ea. „Vor urca și vor coborî. Acesta nu este lucrul pe care ne concentrăm exclusiv.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră