VIDEO! Desfășurare de forțe impresionantă a armatei americane

18 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
VIDEO! Desfășurare de forțe impresionantă a armatei americane

Bombardierele B-1B Lancer, B-2 Spirit și B-52 Stratofortress au decolat simultan de la baza aeriana Andersen din Guam pentru a lua parte la o serie de exerciții menite să crească viteza de reacție a echipajelor, dar mai ales pentru a descuraja pretențiile teritoriale ale Chinei și amenințările nucleare din partea Coreei de Nord.

Directorul de operațiuni al Escadrilei a 13-a bombardiere, lt. Col.Keith Butler a declarat că "astfel de misiuni  au menirea de a mentine nivelul de pregatire și de a exploata oportunități unice de antrenament"."De asemenea, ne dă șansa de a lucra cu alte tipuri de bombardiere pe care le avem la dispoziția Comandamentului Global al Forțelor Aeriene ( Air Force Global Strike Command), precum și oportunitatea de a colabora cu aliați regionali și parteneri pentru securitatea naționala din această zonă a globului", a mai adăugat lt. Col Butler.

China a protestat în mod repetat împotriva creșterii nivelului de implicare pe care SUA îl au în regiune, subliniind că bombardierele strategice americane reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Insula Guam se află la aproximativ 2900 de Km depărtare de țărmul chinez.

Alte stiri din Externe

Ultima oră