Joe Biden sarbatoreste Ziua Vizibilității Transgenderilor cu noi măsuri: pașaportul cu genul „X” disponibil din 11 aprilie

01 Apr 2022
Joe Biden sarbatoreste Ziua Vizibilității Transgenderilor cu noi măsuri: pașaportul cu genul „X” disponibil din 11 aprilie

Administrația Biden sarbatorit joi, 31 martie,  Ziua Internațională a Vizibilității Transgenderilor cu o serie de măsuri în sprijinul americanilor transgender, scrie CNN

Administrația SUA va anunța o serie de acțiuni care vizează sprijinirea sănătății mintale a copiilor transgender, eliminarea barierelor de intrare în serviciile guvernamentale pentru trans-americani și îmbunătățirea reprezentării datelor pentru persoanele transgender, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

 

„Oamenii transgender sunt unii dintre cei mai curajoși americani pe care îi cunosc, iar națiunea noastră și lumea sunt mai puternice, mai vibrante și mai prospere datorită lor. Pentru americanii transgender de toate vârstele, vreau să știți că sunteți atât de curajoși. aparțin. Te sprijin”, a spus Biden într-o proclamație prezidențială miercuri seară.

Casa Albă a anunțat o serie de inițiative pentru a facilita procedurile administrative pentru persoanele transgender: o actualizare a scanerelor corporale utilizate în aeroporturi pentru a lua în considerare persoanele non-binare și intersexuale; simplificarea multor proceduri administrative; sau chiar crearea unui site de informare privind tranziția de gen, destinat tinerilor și părinților acestora. 

Ziua Internațională a Vizibilității Transgenderilor își propune să sărbătorească realizările activiștilor pentru drepturile transgender și să crească gradul de conștientizare cu privire la provocările continue cu care se confruntă persoanele transgender și neconforme de gen.

Administrația va anunța joi opțiunea ca cetățenii americani să selecteze „X” atunci când își identifică sexul în cererile de pașapoarte din SUA, permițând americanilor transgender și non-binari să se identifice după cum doresc.

Se așteaptă ca administrația să colaboreze cu companiile aeriene, Administrația de Securitate a Transporturilor și Departamentul de Securitate Internă pentru a adăuga marcaje de gen „X” la sistemele lor, potrivit unei fișe informative a administrației distribuite CNN.

Guvernul federal al SUA implementează aceste inițiative în timp ce statele conservatoare au adoptat reglementări restrictive privind îngrijirea minorilor transgender, cu privire la practicarea sportului sau chiar utilizarea toaletei.

În Texas, s-au deschis investigații împotriva părinților în conformitate cu o directivă controversată a guvernatorului, care echivalează anumite proceduri de „redistribuire a sexului” pentru minori cu „abuzuri” condamnabile penal. El citează operații chirurgicale dar și tratamente hormonale.

„Administrația (federală) condamnă încă o dată proliferarea atacurilor legislative periculoase împotriva persoanelor transgender în mai multe state”, se arată în declarația Casei Albe de joi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră