Atac la Viena. Teroristul, surprins pe camera video cum trage cu arma: ziarul Kurier raportează șapte morți și mai mulți răniți

02 Noi 2020 | scris de Istvan Deak
Atac la Viena. Teroristul, surprins pe camera video cum trage cu arma: ziarul Kurier raportează șapte morți și mai mulți răniți Galerie foto (2)

Oroare pe străzile din Viena, după ce mai multe persoane au fost rănite luni seara într-un schimb de focuri în centrul orașului. Anunțul a fost făcut de Poliţie pe Twitter, iar atacul pare a fi unul terorist. Pe Internet au început deja să apară primele imagini cu presupusul terorist, îmbrăcat în alb, în timp ce trage dintr-o armă. De asemenea, în alte imagini apare cum un polițist este împușcat.

Ziarul Kurier raportează șapte morți și mai mulți răniți.

“Au fost trase focuri de armă în centrul oraşului – sunt persoane rănite – staţi departe de locurile publice şi de transportul public”, a anunţat poliţia pe Twitter.

Publicaţia Kronen Zeitung a relatat că atacul a avut loc pe o stradă unde se află cea mai importantă sinagogă din Viena.

Kronen Zeitung şi o altă publicaţie au scris că au fost trase focuri de armă într-o piaţă din apropiere, Schwedenplatz..

Redactorul şef al ziarului Falter a afirmat că o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

 

UPDATE

Unul dintre atacatori "ar fi murit, altul ar fi fugit" şi o persoană a fost arestată, a precizat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă austriacă APA. Potrivit aceleiaşi surse, un poliţist a fost rănit grav şi este posibil să existe şi decese în acest atac comis de mai multe persoane, relatează Reuters.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut "o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie". Poliţia a ajuns la faţa locului şi a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit ''cel puţin 50 de împuşcături'', scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că este în curs o amplă desfăşurare a poliţiei în centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat că o sinagogă a fost atacată. Acesta şi alte mass-media au raportat împuşcături trase în zona unei pieţe din apropiere, Schwedenplatz.

UPDATE

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un "aparent atac terorist" în curs de desfăşurare în capitala Austriei, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA, citate de dpa.

"Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifră exactă, suntem încă în procesul de a obţine o imagine de ansamblu", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

APA a raportat, de asemenea, moartea unui ofiţer de poliţie.

Până acum cel puţin trei persoane au fost internate în spital.

 

Focuri de armă au fost auzite în centrul Vienei, conform unui anunţ făcut pe Twitter de departamentul de poliţie, în timp ce în presă au apărut informaţii despre un atac asupra unei sinagogi.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis, iar cel puţin un suspect a fost arestat.

Ministrul de interne Karl Nehammer, care a vorbit despre un "aparent atac terorist", a declarat că autorităţile presupun că mai mulţi suspecţi sunt încă liberi.

O mare parte din centrul oraşului este blocată de poliţie, iar transportul public în zonă a fost oprit. Locuitorilor li s-a cerut să nu îşi părăsească locuinţele. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră