Apărătorii din Azovstal au primit ordin de la Kiev să înceteze lupta

20 Mai 2022
Apărătorii din Azovstal au primit ordin de la Kiev să înceteze lupta

Ultimii soldați ucraineni baricadați în oțelăria Azovstal din Mariupol au primit ordin de la Kiev să „nu mai apere orașul”, a declarat vineri unul dintre comandanți într-un mesaj video, scrie Le Figaro.

După câteva săptămâni de lupte în uriașa oțelărie, apărătorii Azovstalului au primit ordin de la Kiev să înceteze lupta, potrivit comandantului. „Comandamentul militar superior a dat ordin să salveze viețile soldaților garnizoanei noastre și să nu mai apărăm orașul”, a declarat Denys Prokopenko, comandantul regimentului Azov, una dintre unitățile ucrainene prezente în oțelărie.

Vineri forțele ruse au anunțat că peste 1.900 de soldați ucraineni s-au predat. „Naționaliștii blocați în fabrică au început să se predea. În prezent, 1.908 de oameni au depus armele”, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării.

Autoritățile ucrainene doresc să organizeze un schimb de prizonieri de război, dar autoritățile ruse au indicat în repetate rânduri că îi consideră pe cel puțin pe unii dintre ei nu soldați, ci luptători neo-nazi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră