Marina Anca, scriitoarea franceză de origine română, care a publicat deja două volume în limba română - „Când Omida devine fluture sau dictatura română văzută de o adolescentă liberă” precum şi "Fluturele în Safari între Franța și Nigeria - Călătorii între alb și negru", revine la Gaudeamus în aceasta toamnă cu al treilea volum al trilogiei "Amprenta Fluturelui sau incredibila idilă între Capitalism şi Dictatură", tot cu editura Eikon.
Versiunea originală, scrisă în limba franceză, a fost prezentată pe 13 septembrie 2018 la Institultul Cultural Roman din Paris cu ocazia primei lor serate literare „Le Club”.
Ca şi în celelalte volume, prin anecdotele ei delicioase - de data aceasta din liceu şi de la casa de modă Yves Saint Laurent - , Marina Anca ne desfășoară istoria societății noastre cu o sinceritate și un stil unic şi amuzant.
Printr-o poveste autobiografică, scriitoarea deapănă povestea noastră: cea a României, a Franţei, a Europei şi a Americii.
Când închide cartea, cititorul își revizitează trecutul pozitiv. Marina Anca ne oferă o mărturie literară preţioasă. Tonul și intensitatea narațiunii crește treptat, pe măsură ce adolescenta din primul volum devine o femeie matură împlinită.
În prima zi a Târgului de carte Gaudeamus scriitoarea va lansa prima ei carte pentru copii, la fel de surprinzatoare şi neformală ca şi viaţa ei. O veveriță, denumită O’Loty, propune copiilor o călătorie în universul artei și științei prin literele alfabetului si pozele scriitoarei. Cartea fiind scrisă în două limbi, deschide gustul copiilor să învețe o nouă limbă străină.
Lansare Gaudeamus : 14 noiembrie 2018 18h30 Parter pavilion 17.
Scriitoare franceză de origine română, Marina Anca trăiește la Paris din anii ’80. După douăzeci și cinci de ani în modă și publicitate, pașii ei s-au îndreptat pe calea artei.