Amazon va prezenta în scurt timp cifrele oficiale ale veniturilor înregistrate în această perioadă, menționează The Guardian. Volumul comenzilor a crescut fulminant după declararea stării de urgență și impunerea măsurilor de izolare a populației.
Gigantica platformă de comerț online va face publică raportarea trimestrială a vânzărilor și a profitului din primele trei luni ale anului 2020 pe data de 30 aprilie. Această perioadă va cuprinde doar câteva săptămâni din perioada de restricții impuse în Marea Britanie atunci când cetățenii nu erau foarte conștienți de impactul pandemiei de coronavirus.
Analiștii au previzionat un nivel al veniturilor din primul trimescu de 73 miliarde de dolari (58 miliarde de lire sterline) și o creștere de 22% față de perioada similară din 2019 și un aproximativ de 10.000 dolari veniți din comenzile online care se înregistrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Vânzările de pe amazon au cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă, dar izolarea populației a dus la o suprasolicitare a comerțului online, menționează Banca Americii.
Valoarea acțiunilor de la bursă a crescut cu 42% în ultima lună, depășind propriile recorduri și ajungând la un preț de 2.400 dolari. Afacerea a devenit a 3 cea mai eficienta companie americană cu un estimat de 1,2 trilioane de dolari, fiind depășită doar de Microsoft cu 1,35 trilioane de dolari și Apple 1,25 trilioane de dolari
Analiștii au comparat vânzările din această perioadă cu cele mai mari cifre înnregistrate în online datorate ofertelor de Black Friday, sau ziua special dedicată reducerilor masive din iulie, marcă proprie Amazon, Prime Day.
Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, care a donat 100 milioane de dolari Băncii Alimentelor din SUA pentru a sprijini americanii grav loviți de criza economică, a transmis tuturor angajaților că depune eforturi susținute pentru a obține cea mai rapidă modalitate de testare a COVID-19 pentru a permite acestora să-și desfășoare activitatea în deplină siguranță.
”Singura modalitate de a ne proteja economia este să creăm medii sigure angajaților să-și continue activitatea, iar acest lucru se poate face doar după o testare în masă. Este imperios necesară mărirea capacității de testare”, a adăugat Bezos.
Amazon a angajat în doar câteva săptămâni peste 175.000 oameni pentru a putea gestiona cât mai bine volumul enorm al comenzilor și pentru a se asigura că toate produsele comandate vor ajunge în cel mai scurt timp la clienții platformei, menționează The Guardian.