ANTREPRENORIATUL LA FEMININ, DE LA VIS LA FAPTĂ. Burse gratuite pentru ca 1000 de femei să poată da startul afacerii lor Peste 40% dintre românce visează la antreprenoriat, dar nu știu cum să înceapă un business!

01 Noi 2022 | scris de M.R.
ANTREPRENORIATUL LA FEMININ, DE LA VIS LA FAPTĂ. Burse gratuite pentru ca 1000 de femei să poată da startul afacerii lor Peste 40% dintre românce visează la antreprenoriat, dar nu știu cum să înceapă un business! Galerie foto (4)

Femeia-mamă. Femeia-angajată. Femeia-antreprenor. Trei dintre rolurile și ipostazele care, în România anului 2022, nu ar trebui să se excludă unul pe celălalt, ba chiar s-ar putea completa cu succes. Cu toate acestea, în România, femeia petrece 140 de ore de sarcini casnice pentru a-și îngriji familia. Nu e de mirare ca 80% din femei se simt obosite si coplesite de viața lor de zi cu zi! Teama de eșec, lipsa unei siguranțe financiare, dar și birocrația excesivă sunt doar câteva dintre piedicile care le țin pe femeile din România departe de visul lor de a intra în lumea antreprenoriatului. 

 Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection: “Le reamintim femeilor din România că puterea este la ele!”  Peste 40% dintre românce visează la antreprenoriat, dar nu știu cum să înceapă un business

Antreprenoriat la feminin, inspirație și motivație!

Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și Andra Pintican -fondatoarea “Școlii de HR” și “Co-Fondator 1000”- și-au propus să fie inspirație și motivație pentru a ușura și a deschide drumul femeii spre propriul business - prin inființarea programului de “Antreprenoriat la feminin” - care se va derula pe durata unui an, cu cursuri specializate pe multiple arii din antreprenoriat, în care 1000 de femei pot primi o bursă gratuită pentru a da startul afacerii lor. 

La finalul programului, trei start-upuri vor primi finanțare în valoare de 5000 de euro, dar și suport în implementarea business-ului la care visează. Sună tentant, nu? Fii și tu parte din comunitatea celor 1000 de femei care schimbă lumea!  (Poți aplica aici pentru o bursă: https://beautyconnection.ro/1000-2)

 

Femei care schimbă zi de zi lumea. Vrei să fii și tu una dintre ele?

Workshop-urile din cadrul proiectului vor fi susținute de femei care activează în zona antreprenoriatului, dar și de activiști, content creators, specialiști și experți în toate ariile de interes, deoarece este important ca doamnele care se vor alătura proiectului să aibă toate informațiile necesare dezvoltării unui business propriu. 

Important! Cursurile se vor desfășura bilunar și vor avea loc în cadrul unei comunități (grup) pe Facebook.

Printre mentorii acestui program se numără Amalia Năstase, Alina Greavu ( Aluziva) , Paula Herlo, Lorelei Bratu , Crina Coliban, Ioana Chereji Andreea Caranda - femei cu notorietate și succes care au învins provocările și au demonstrat cât de importantă este atât dezvoltarea potențialului în antreprenoriatul feminin, cât și educarea și formarea pe plan antreprenorial. 

Fondatoarele intenționează să pună acces în program și pe antreprenoriatul social, pentru că au observat dorința femeilor din România de a crea business-uri cu impact social pozitiv.

Femeile românce și visul antreprenoriatului 

Potrivit unui sondaj-studiu despre apetitul femeilor din România pentru antreprenoriat, dar și despre cum s-ar descurca acestea cu o asemenea provocare, cifrele obținute arată că 40% dintre doamne spun că visează la antreprenoriat cu ochii deschiși, dar că nu știu de unde să înceapă să contruiască un business. 

Gândul de a-și risca stabilitatea fără să facă apoi bani, teama unui eșec, dar și ideea de a lupta cu birocrația românească se numără printre angoasele și piedicile pe care și le pun femeile din România, atunci când vorbesc despre posibilitatea de a avea și de a investi în propriul business.

Mai mult, peste 20% dintre femeile din România mărturisesc deschis că își doresc să intre în lumea antreprenoriatului, dar că le este frică, în timp ce mai bine de 17% dintre ele au o idee clară despre cum ar vrea să arată afacerea lor, dar susțin că nu au la îndemână resurse informaționale și financiare. Când vine vorba de susținerea și de implicarea familiei atunci când soția, mama, prietena își doresc să treacă la antreprenoriat, cifrele nu sunt unele deloc încurajatoare și optimiste. 

Potrivit sondajului, 8.4% dintre femei recunosc că nu au nicio susținere în demersul lor, în timp ce, la polul opus, peste 19% dintre femeile mai norocoase, susțin că se bucură de sprijinul familiei în ceea ce privește dorința lor de a intra în zona antreprenorială.

 

PROIECTUL 1000 de femei care schimba lumea sau drumul spre ANTREPRENORIATUL LA FEMININ

“Împărtășim viziuni comune ale modului în care ne putem trăi viața în România și le-am dat o formă în cadrul acestui program. Va fi un proiect de mare succes prin simplul fapt că le reamintim femeilor din România că puterea e la ele, iar informațiile despre antreprenoriat sunt la un Mentor distantă!”, a declarat Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection

 

Andreea Tudorache, antreprenoare și una dintre femeile care și-a transformat visul antreprenorial în realitate: “Mă obișnuisem să mi se spună că NU POT!”

“Ba că nu pot că sunt femeie, ba că nu pot pentru că sunt tânără, ba ca… ceva. Nici nu mai contează de ce mi-a zis atât de multă lume că NU POT. Contează că i-am crezut atât de multă vreme. 

Așa că am decis să schimb discursul interior. Am decis că pot. Pot să conduc un business cu cifra de afaceri de 500k anual. E mult? E puțin? O să-mi dau eu seama… pe măsură ce descopăr cât pot! Și m-am gândit „sunt mai multe femei care sigur pot și ele”! Așa că am creat o comunitate în care ajut alte femei să își schimbe discursul interior și să treacă la acțiune.” 

 

SONDAJ-STUDIU. Antreprenoriatul la feminin din România, între dorință, provocare și resemnare


Care e cel mai important rol pe care îl "joci" în viața de zi cu zi? 

  • Rolul profesional 36,6 %
  •  Mamă 28,3%
  • Antreprenor 3.6% 

 

Cum te simți cel mai des, în viața ta? 

  • 48,9% obosită
  • 39,8% copleșită
  • 28,6% demotivată
  • 9% exploatată 

 

Ce relație ai cu antreprenoriatul? 

  • Visez la el cu ochii deschiși, dar nu știu de unde să încep - 40.6%
  • Îmi doresc, dar îmi e frică - 22.7%
  • Am o idee clară, dar nu am resurse (informaționale și financiare) - 17.9%
  • Care e cea mai mare frică legată de antreprenoriat?
  • Că nu o să fac bani și îmi risc stabilitatea - 61%
  • Că o să eșuez -18.7%
  • Că nu o să mă descurc cu toată birocrația - 11.7%

 

Ce tip de antreprenoriat te atrage?

  • Antreprenoriat - Business scalabil, cu angajați - 27.7%
  • Soloprenoriat - propria firmă, fară alți angajați - 26%
  • Antreprenoriat social - Business cu impact social - 23%
  • Freelancer - PFA ce prestează servicii pe specializarea sa -21.1%
  • De ce ai nevoie acum, cel mai mult, ca să poți să pășești cu încredere în lumea antreprenoriatului?


Informații despre Marketing, Business Development, Vânzări, Planificare financiară, Mindset Antreprenorial - 74.7%

  • Mentor - 70%
  • Plan de business - 62.2%
  • Bani - 57,2% 

Alte stiri din Business

Ultima oră