FBI: hackeri străini atacă bazele de date pentru a fura informații legate de COVID

17 Apr 2020 | scris de A.A.
FBI: hackeri străini atacă bazele de date pentru a fura informații legate de COVID

Un înalt oficial din cadrul FBI specializat în securitate cibernetică a precizat că mai mulți hackeri ce lucrează pentru diverse organisme guvernamentale au spart rețeau de securitate a companiilor ce au deja în studiu tratamente anti-coronavirus sau un potențial vaccin, relatează Reuters.

Directorul adjunct, Tonya Ugoretz a declarat în cadrul unei video conferințe susținută de Institutul Aspen că FBI a descoperit mai mulți hackeri ce spionau diverse laboratoare sau instituții medicale. ”Am observat că s-a intensificat activitatea de spionaj îndreptată mai ales către acele laboratoare care au declarat în mod public că sunt într-un stadiu avansat cu noile descoperiri legate posibile tratamente sau vaccinuri împotriva coronavirusului ”.

Ugoretz a adăugat că este normal ca toate instituțiile să facă publice descoperirile și stadiile de cercetare, dar există și un revers al medaliei. Acestea devin ținte ale hackerilor, implicit a guvernelor în încercarea de a obține cât mai multe informații pentru a verifica exactitatea descoperirilor, dar și pentru a fura informațiile studiilor anulând astfel dreptul la proprietatea informațiilor.

Reprezentantul FBI s-a ferit să numească laboratoare care ar fi fost ținta acestor atacuri sau guverne care ar fi încurajat acest gen de activitate.

Bill Evanina, directorul Centrului Național al Contra-spionajului și Securității a transmis un mesaj tuturor laboratoarelor care au în diverse stadii de cercetare tratamente anti-COVID sau potențiale vaccinuri să mărească gradul de protecție a informațiilor și să protejeze foarte bine toate datele legate de acțiunile întreprinse de SUA pentru a se lupta cu pandemia.

Alte stiri din It

Ultima oră