Cum l-am ajutat pe Zuckerberg să devină al treilea bogătaş al lumii

07 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cum l-am ajutat pe Zuckerberg să devină al treilea bogătaş al lumii

Când a izbucnit scandalul Cambridge Analytica, şi lumea întreagă afla cum Facebook a devenit o unealtă de spionaj şi manipulare, conturile la bancă ale domnului Mark Zuckerberg, co-fondatorul reţelei de socializare care ne-a sucit minţile la nivel planetar, scădeau văzând cu ochii. Vai, Zuckerberg sărăcea, vezi, Doamne!

Ei, bine, nu e chiar aşa. Căci Bloomberg ne informează că domnul co-fondator al Facebook l-a depăşit pe Warren Buffet

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a depăşit pe Warrent Buffett, CEO-ul Berkshire Hathaway, unul dintre cele mai mari conglomerate americane şi ocupă acum poziţia a treia în topul celor mai bogate persoane din lume. Şi asta, datorită companiei pe care a fondat-o şi care, încet, dar sigur, s-a extins la nivel planetar şi a creat o adevărată dependenţă, dezvoltând, în paralel, un sistem bine pus la punct de a face bani pe spinarea utilizatorilor. Căci nimic din ceea ce este oferit gratis nu este fără bani, de fapt!

Zuckerberg, care este depăşit doar de fondatorul Amazon, Jeff Bezos şi de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, l-a întrecut vineri pe Buffett în clasamentul Bloomberg Billionaires Index.

Este pentru prima oară când primii trei cei mai bogaţi oameni ai planetei provin din domeniul tehnologiei. Averea lui Zuckerberg este estimată la 81,6 miliarde de dolari.

Jeff Bezos deţine 142 de miliarde de dolari în timp ce Bill Gates, situat pe locul doi, are o avere estimată la 94 de miliarde de dolari.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră