Donald Trump vrea să repornească economia SUA, spune că au depășit vârful îmbolnăvirilor

16 Apr 2020 | scris de A.A.
Donald Trump vrea să repornească economia SUA, spune că au depășit vârful îmbolnăvirilor

Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite au "depăşit vârful" îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, adăugând că aceste "progrese încurajatoare" i-ar permite să prezinte joi liniile directoare vizând redeschiderea economiei, informează AFP.

"Bătălia continuă, dar datele sugerează că în toată ţara am depăşit vârful noilor îmbolnăviri", a apreciat şeful statului american în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă.

SUA sunt cea mai afectată ţară din lume, cu un bilanţ de 27.850 de decese şi peste 630.000 de îmbolnăviri.

”Joi va fi o zi foarte mare, vom vorbi cu guvernatorii, vom avea informaţii despre anumite deschideri”, a spus liderul de la Casa Albă.

”Vom redeschide state, pe unele mai devreme decât pe altele. Unele state s-ar putea deschide înaintea termenului de 1 mai. Cu toţii vom reveni în forţă”, a asigurat Donald Trump, conform BBC News.

SUA au confirmat aproape 640.000 persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și puțin peste 30.800 decese.

SUA rămân așadar țara cu cele mai multe cazuri de Covid-19 și cu cele mai multe decese. Cu toate acestea,  preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite au depăşit vârful îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar aceste „progrese încurajatoare” i-ar permite să prezinte joi liniile directoare vizând redeschiderea economiei.

”Bătălia continuă, dar datele sugerează că în toată ţara am depăşit vârful noilor îmbolnăviri”, a apreciat şeful statului american în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă. „Este evident că strategia noastră agresivă funcţionează”, a adăugat preşedintele american.

”Aceste progrese încurajatoare ne-au plasat într-o poziţie foarte solidă pentru a finaliza directivele adresate statelor pentru a redeschide ţara”, a continuat Trump, adăugând că le va prezenta joi.

În discursul său a menționat că nu crede în cifrele oficiale și că este convin că anumite țări au mințit legat de numărul îmbolnăvirilor și a deceslor, menționând situația Chinei.

Trump a lansat noi acuze la adresa autorităților chineze declarând că acest virus a fost creat într-un lobarator din Wuhan, chiar dacă serviciile speciale au adus dovezi că nu este o armă biologică  și acest virus a apărut pe cale naturală.

De asemena președintele a atras atenția asupra impactului pe care îl are această izolare a populației: au crescut cazurile de suicid, telefoanele suport oferite persoanelor care suferă de boli psihice nu mai fac față cererilor, numărul șomerilor a crescut fulminant, iar vânzările au cunoscut un nou minim care nu a mai fost înregistrat din 1992, precizează BBC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră