Generalii ruși adună bucătari și instructori pentru a forma noi batalioane

21 Iun 2022
Generalii ruși adună bucătari și instructori pentru a forma noi batalioane
Rusia se confruntă cu perspectiva ca unitățile sale militare din Ucraina să nu mai devină eficiente în luptă din cauza pierderilor uriașe de personal și echipament, au spus oficialii occidentali, anunță The National.
Generalii Moscovei au fost acuzați că „au vândut argintul familiei”, împletind batalioane formate din instructori, antrenori și bucătari pentru a crea formații pentru prima linie.
De asemenea, se pare că armata ucraineană desfășoară o contraofensivă semnificativă în sud, până la 10 kilometri de Herson, singurul oraș care a căzut în mâinile rușilor.
După ce s-au retras din jurul capitalei Kiev la începutul lunii aprilie, rușii au lansat o nouă ofensivă în estul Ucrainei, folosind o cantitate imensă de resurse pentru a ocupa zona Donbas.
„Rusia a obținut un succes tactic la un preț foarte considerabil”, au declarat oficialii occidentali într-o conferință de presă. „În ciuda cheltuielilor remarcabile de muniție, forțele sale nu s-au mișcat cu greu de la începutul lunii iunie.”
Cu aproximativ 20.000 de morți de la invazia din 24 februarie și mulți alții răniți grav, ei se luptau să-și regenereze, cândva lăudatele lor grupuri tactice de batalion.
Brigăzile își foloseau al treilea batalion, alcătuit din antrenori și alții, pentru a genera forțe după ce primul și al doilea batalion au suferit pierderi grele.
„În ceea ce privește generarea de forță, Rusia vinde efectiv argintul familiei”, a spus un înalt oficial occidental.
„Această desfășurare a rezervelor se leagă de o temă cheie de evaluare, unde se ajunge la un punct în care Rusia va înceta să mai poată genera o putere de luptă ofensivă eficientă din cauza lipsei de muniție și, în mod similar, a lipsei de unități de luptă. Încă nu putem specula când s-ar putea ajunge exact la acel punct.”
În timp ce armata Ucrainei suferea și ea pierderi grele, estimate între 60 și 100 de morți pe zi, va veni un moment în care „progresele mici pe care Rusia le face devin nesustenabile în lumina costurilor”, a adăugat el. Acest lucru ar necesita o „pauză semnificativă” pentru a-și regenera trupele.
Cu toate acestea, având în vedere că rușii sunt în mare parte închise pentru alte mass-media decât știrile generate de stat, președintele Vladimir Putin a rămas „foarte optimist cu privire la disponibilitatea sa de a suporta costul invaziei”.
Dar antrenamentul și furnizarea de arme occidentale le-au permis ucrainenilor să organizeze contraofensive pentru a relua potențial terenul pierdut. Acum se pare că, din weekend, se dezvoltă o operațiune în jurul orașului Herson, care a căzut cu șase zile în război.
Forțele armate ucrainene au câștigat probabil avânt în contraatacul lor de lângă Herson și acum se află probabil la 10 și 20 de kilometri de Herson... care este orașul cel mai relativ intact pe care îl ocupă Rusia”.
Cu toate acestea, oficialul a avertizat că ucrainenii se vor confrunta cu aceleași provocări ale luptei în zonele urbane, care suferă pierderi grele împotriva pozițiilor săpate.
El a dezvăluit, de asemenea, că serviciile medicale de luptă ruse se aflau într-o stare atât de gravă încât mulți soldați mureau inutil.
„Capacitatea medicală pe care o au forțele ruse este un factor care contribuie la un număr de decese”, a spus el. „Formațiile armatei nu se desfășoară cu echipe medicale capabile în ceea ce privește anestezistii, ci și cu doar jumătate din numărul de chirurgi necesar. Mi-a fost descris ca fiind tipul de sistem de îngrijire a victimelor și medivac pe care te-ai fi așteptat să-l vezi în al Doilea Război Mondial.”
Ambele părți în conflict erau acum „acut conștiente” că se aflau într-o cursă pentru a-și aproviziona și reconstitui forțele. Având în vedere că luptele sunt în prezent într-un impas, „rezultatul conflictului va fi determinat de acele acțiuni”, a spus el.
„Acesta va fi un război lung”, a conchis oficialul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră