Irlanda investește 200 milioane de euro în Ucraina

08 Iun 2022
Irlanda investește 200 milioane de euro în Ucraina
Compania irlandeză de materiale de construcții Kingspan cheltuiește 200 de milioane de euro (213 de milioane de dolari) pentru a construi un centru de producție în Ucraina și a crea peste 600 de locuri de muncă, anunță The National.

Compania va produce produse avansate de izolare și încălzire centralizată, care sunt coloana vertebrală a clădirilor cu zero carbon net.

Kingspan, un conglomerat de materiale de izolație și de construcție cu prezență în peste 70 de țări, a declarat că Campusul său pentru Tehnologia Clădirilor va fi o facilitate de ultimă generație pentru a satisface cererea în creștere pentru clădiri verzi, eficiente din punct de vedere energetic.


Reprezentantul rus iese din camera ONU după ce criza alimentară a scuipat cu un oficial european
Pe 5 aprilie, Kingspan a anunțat că se retrage din Rusia și și-a cedat operațiunile către managementul local.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a salutat anunțul lui Kingspan de a investi și de a ajuta la crearea a ceea ce el a numit o economie modernă și inovatoare, cu expertiză în dezvoltare urbană și tehnologii verzi.

„Scopul nostru nu este doar reînnoirea și reconstruirea distrugerii cauzate de agresiunea rusă, ci și crearea unei economii complet noi, moderne și inovatoare, care să folosească experiența de vârf în dezvoltare urbană și tehnologiile verzi”, a spus el.

„Din acest motiv, pe baza viziunii președintelui Volodymyr Zelenskyy, am creat Planul de redresare pentru Ucraina, iar proiectul Kingspan îndeplinește atât spiritul, cât și scopul planului nostru.

„Invităm comunitatea internațională de afaceri să urmeze acest exemplu prin retragerea completă din Rusia și relocarea afacerilor lor în Ucraina. Acest lucru va aduce beneficii atât poziției unei companii, cât și strategiei sale pe termen lung.”

Campusul tehnologic al clădirilor de la Kingspan va produce produse de izolație avansată care reprezintă o piesă centrală pentru eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. Produsele lor ajută la existența clădirilor cu zero carbon.

Directorul executiv al Kingspan Group, Gene Murtagh, a explicat investiția.

„Această investiție se află la răscrucea a trei crize: criza climatică, criza securității energetice și criza cauzată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus el.

„Noul campus de tehnologie a clădirilor pe care îl planificam va aduce contribuții pozitive pe toate cele trei fronturi: sprijinirea Ucrainei pe măsură ce își reconstruiește economia, satisfacerea cererii din Europa Centrală și de Est pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic și ajutarea Europei să reducă dependența de importurile de petrol și gaze.

„Ambiția este ca procesul de dezvoltare să înceapă imediat – sub rezerva condițiilor de securitate adecvate – și se așteaptă ca instalația să fie complet finalizată în cinci ani.”

Kingspan a numit o echipă de proiect pentru a identifica un sit potrivit, care se așteaptă să fie în vestul țării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră