Gala Premiilor UNITER revine la Timișoara

29 Mai 2023 | scris de A.V.
Gala Premiilor UNITER revine la Timișoara

Gala Premiilor UNITER revine după șase ani în oraşul de pe Bega şi va prezenta producţiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al Anului 2022. Deciziile juriului le vom afla pe 12 iunie, în cadrul unui spectacol dinamic, în direct la TVR Cultural.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: Excelența trebuie premiată dincolo de orice altceva. Dacă ești bun, trebuie să fii premiat. Dacă avem nevoie de cateogorii speciale pentru încurajarea unuia sau altuia din segmentele Teatrului românesc, atunci să facem acest lucru. Premiile UNITER sunt pentru valoare, creație si ele nu trebuie puse în segmente de un anumit fel sau altul.

Dan Diaconu, consilier al președintelui Consiliului Județean Timiș: Ne bucură și prezența în Timișoara, dar, pe de altă parte ne bucură și felul în care UNITER va redescoperi spații noi de teatru în Timișoara.

Ruxandra Tuchel, director TVR Cultural: Între televiziune și UNITER există un parteneriat pe toate fronturile. Anul acesta, în schimb, este o onoare pentru mine ca gala să fie difuzată pe proaspăt redeschisul canal TVR Cultural. Mai ales că un canal de cultural, de nișă, are nevoie de foarte multe sprijin din partea actanților culturali.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră