Studenţi de la Craiova au realizat un generator electric ecologic pe bază de lămâi

22 Mai 2019 | scris de A.V.
Studenţi de la Craiova au realizat un generator electric ecologic pe bază de lămâi

Carturi, biciclete electrice, generator pe bază de lămâi, roboţi, aranjamente florale, dar şi tablouri cu natură statică sunt expuse în Piaţa „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, sub genericul „Studenţii noştri pot mai mult“, informează Gazeta de Sud.

Obiectele au fost realizate de cursanţi în cadrul laboratoarelor Universităţii din Craiova, fie în cadrul unor proiecte de cercetare, fie prin proiectele de absolvire şi vor fi expuse în zilele următoare şi la Drobeta Turnu Severin.

Studenţii sunt în aceste zile în centrul vechi al Craiovei cu ultimele realizări ale lor în laboratoarele Universităţii din Craiova. Practic, ies în stradă şi prezintă tuturor celor interesaţi, care sunt din ce în ce mai mulţi, ce fac ei în laboratoare.

Toate produsele sunt realizate în cadrul proiectelor de cercetare sau în cadrul proiectelor de absolvire, indiferent că vorbim de licenţă sau master.

Studenţii de la Departamentul de Fizică au creat diverse generatoare electrice ecologice, unul dintre acestea fiind pe bază de lămâi.

„Am realizat un generator electric ecologic pe bază de lămâi. Se cunoaște, în general, că în bateriile din ziua de astăzi, care sunt folosite, se găsesc aproximativ aceleași elemente chimice ca și în lămâi, unul dintre acestea fiind acidul. În cazul nostru avem acidul citric, glucoză și alte componente din baterie. Acidul citric joacă rolul unui electrolit. Pentru fiecare serie de două lămâi obținem 0.7 V. Astfel de generatoare pot fi folosite pentru diverse dispozitive“, a precizat Octavian Cristian Manea, student anul I la Facultatea de Fizică. 

Acţiunea „Studenţii noştri pot mai mult“ este organizată de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova şi Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) și cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră