A murit pacienta refuzată la internare de un medic

11 Feb 2019 | scris de A.V.
A murit pacienta refuzată la internare de un medic

Sfârșit tragic pentru pacienta cu bronhopneumonie refuzată luna trecută de un medic pneumolog de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, invocând salarizarea „necorespunzătoare”. Femeia de 62 de ani din comuna Borăscu, judeţul Gorj, a murit sâmbătă la spitalul din Craiova, unde fusese transferată.

Medicul de la spitalul județean de urgență din Gorj nu a vrut să o consulte, nemulțumit de salariul primit, iar starea ei s-a înrăutățit.

La spitalul din Târgu Jiu este în plină desfășurare ancheta pe marginea acestui caz, scrie stiri.tvr.ro.

Conducerea unității medicale a sesizat și Colegiul Medicilor în acest caz, pentru a afla dacă refuzul medicului poate avea legătură cu moartea femeii.

Aceasta a ajuns la spital în stare gravă, cu simptome de pneumonie acută. Medicul de gardă a refuzat să o consulte și a cerut să fie văzută de un alt medic, unul de specialitate.

Șocant este că pe foaia de observație a scris că nu poate face evaluarea pacientei din lipsă de personal și a unei salarizări corespunzătoare. Asta deși, potrivit reprezentanților spitalului, medicul respectiv câștigă 11.000 de lei, fără să mai fie puse la socoteală și orele de gardă.

Ulterior, a declarat că nu s-a referit la propriul salariu, ci la veniturile celorlalți angajați. A făcut și plângere penală după ce datele din fișa medicală au ajuns în presă.

Până la urmă, femeia a fost internată în spitalul din Târgu Jiu la terapie intensivă, dar de ea s-a ocupat un alt medic.

Pentru că starea i s-a înrăutăţit, femeia a fost transferată la spitalul de boli infecţioase din Craiova.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră