ANCHETĂ a Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Craiova, ca urmare a decesului lui Ilie Balaci

22 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
ANCHETĂ a Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Craiova, ca urmare a decesului lui Ilie Balaci Galerie foto (2)

Ministerul Sănătăţii a declanaşat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci. a anunţat luni ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, care a precizat că a trimis la Ambulanţa Craiova o echipă de specialişti.

”Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat pentru că Ilie Balaci este un erou naţional, prin urmare era datoria noastă să facem acest lucru. Am constituit o echipă de control care se va deplasa la Craiova pentru a verifica exact ce s-a întâmplat în cazul lui Ilie Balaci. Se va verifica modul în care s-au respectat procedurile de preluare a pacientului, de la dispecerat la declararea decesului”, a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că, printre altele, suspiciunile familiei se referă la modul în care a fost preluat pacientul şi la modul în care i s-a prescris o anumită medicaţie, scrie News.ro.

”Există suspiciunea că nu ar fi medicaţia corectă, apoi vom vedea ce vor spune legiştii. În maxim două zile vom vedea dacă procedurile şi protocoalele în ceea ce priveşte intervenţia la pacient au fost respectate”, a mai spus Pintea.

Potrivit acesteia, s-a constituit deja echipa şi va pleca într-o oră la Craiova, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. 

ISU Dolj a precizat, duminică, într-un comunicat că decesul fostului fotbalist Ilie Balaci a fost constatat după ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

CITIŢI ŞI: Trupul marelui fotbalist Ilie Balaci va fi depus la Biserica Sfântul Ilie din Craiova

DE CITIT ŞI: De ce? Tu nu vei muri niciodată

DE CITIT ŞI: Cine mai suntem când ne mor idolii?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră