Daniil Medvedev a spus că va fi interzis de la Wimbledon dacă nu ia poziție impotriva lui Vladimir Putin

16 Mar 2022
Daniil Medvedev a spus că va fi interzis de la Wimbledon dacă nu ia poziție impotriva lui Vladimir Putin

Rusia și Belarus au fost deja excluse din Cupa Davis și Fed Cup dar jucătorii individuali au fost, până acum, liberi să joace. Dar Daniil Medvedev ar putea fi forțat să renunțe la Wimbledon dacă nu denunță public invazia Ucrainei, a confirmat guvernul britanic, spune The Telegraph.

Ministrul britanic al Sportului, Nigel Huddleston, a dezvăluit că au avut loc „discuții” cu All England Club pentru a împiedica „susținătorii lui Vladimir Putin” să intre în cel mai mare turneu al acestui sport".

Sancțiuni sportive fără precedent au fost impuse Rusiei și Belarusului din cauza invaziei Ucrainei – inclusiv a fost exclus din Cupa Davis și Fed Cup de tenis dar jucătorilor individuali li sa permis până acum să continue să concureze ca neutri, inclusiv numărului unu mondial Medvedev.

Prezentând dovezi comitetului select pentru Digital, Cultură, Media și Sport, Huddleston a spus: „Trebuie să meargă dincolo de asta. Avem nevoie de o garanție potențială că nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin și luăm în considerare ce cerințe avem nevoie pentru a încerca să obținem niște asigurări în acest sens”.

„Multe țări au convenit că nu vor permite reprezentanților ruși să concureze”, a spus el. Există și probleme de viză. În ceea ce privește indivizii, este mai complex. Dar absolut nimeni cu un steag rusesc pe teren nu ar trebui să aibă voie să vină. » a spus ministrul în timpul unei intervenții în fața Parlamentului.

Medvedev a eliminat steagul Rusiei de pe contul său de Instagram în urma invaziei și a postat un apel pasionat pentru pace în lume după ce l-a înlocuit pe Novak Djokovic în fruntea clasamentului masculin.

Dar ar putea fi nevoie să meargă mai departe pentru a juca la Wimbledon, Medvedev recunoscând că regulile care îi permit să joace s-ar putea schimba după ce a fost eliminat de la BNP Paribas Open de către Gaël Monfils, soțul Elinei Svitolina, starul de tenis din Ucraina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Medvedev Daniil (@medwed33)

„În primul rând, cu siguranță nu eu pot să decid”, a spus el după meciul cu Gaël Monfils.

„Urmez regulile. Nu pot face nimic altceva. În acest moment, regula este că putem juca sub steagul nostru neutru.”

Numărul 6 mondial Andrey Rublev a mers mai departe decât Medvedev, cerând în mod explicit încetarea războiului, în timp ce numărul 1 feminin din Rusia, Anastasia Pavlyuchenkova a fost cea mai deschisă dintre jucătoarele țării.

Pavlyuchenkova a părut să-l critice direct pe Putin atunci când a scris pe rețelele de socializare: „Nu mă tem să-mi expun clar poziția. Sunt împotriva războiului și violenței.

„Ambițiile personale sau motivele politice nu pot justifica violența. Acest lucru ia viitorul nu numai de la noi, ci și de la copiii noștri.

„Nu sunt un politician, nu sunt o persoană publică, nu am experiență în asta. Nu pot decât să nu fiu de acord public cu aceste decizii luate și să vorbesc deschis despre asta. Opriți violența, opriți războiul.”

 

Între timp, apelul Federației Ruse de Fotbal împotriva exilului echipelor sale din sportul mondial a suferit un eșec major marți, după ce Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) i-a respins cererea de suspendare a interdicției impuse de UEFA.

Cas a spus că își propune să se pronunțe asupra unei cereri similare cu privire la decizia Fifa de a exclude Rusia de la Cupa Mondială până la sfârșitul săptămânii.

Sursa: The Telegraph 

Alte stiri din Sport

Ultima oră