Novak Djokovic nu va participa la turneele de la Indian Wells și Miami

10 Mar 2022
Novak Djokovic nu va participa la turneele de la Indian Wells și Miami

Prezent pe tabloul de la Indian Wells la începutul zilei, Novak Djokovic, nevaccinat, nu va participa în cele din urmă la Californian Masters 1000. Interzis de a călători în Statele Unite, el va fi absent și de la turneul de la Miami, scrie L'Equipe.

Marți seara, când tragerea la sorți a turneului de la Indian Wells a fost dezvăluit și numele lui Novak Djokovic apărut în partea de jos ca fiind cap de serie numărul 2, mulți au fost surprinși. Nevaccinat, sârbul nu are dreptul de a intra în Statele Unite conform protocoalelor sanitare în vigoare în contextul luptei împotriva Covid-19.

În fine, jucătorul cu 20 de titluri de Grand Slam a confirmat că va rata Californian Masters 1000 (10-20 martie), dar și turneul de la Miami (23 martie-3 aprilie). Djokovic (34 de ani) a postat un mesaj pe Twitter miercuri seara în care anunța retragerea sa din turneul american.

 

Doar trei meciuri jucate în 2022
„Deși am fost inclus automat în listele de la Indian Wells și Miami, știam că este puțin probabil că voi putea călători”, a scris el. CDC a confirmat că reglementările nu se vor schimba, așa că nu voi putea juca în Statele Unite. Mult succes celor care joacă în aceste mari turnee. »

Deja împiedicat să participe la Australian Open după o dramă politică și judiciară improbabilă, Djokovic își vede din nou sezonul îngreunat de decizia sa de a nu se vaccina. În 2022, a participat doar la turneul ATP 500 din Dubai unde, după două victorii împotriva lui Lorenzo Musetti și Karen Kachanov, a pierdut în sferturi împotriva lui Jiri Vesely. O înfrângere care a dus la căderea lui de pe tronul numărul 1 mondial în favoarea rusului Daniil Medvedev.

Alte stiri din Sport

Ultima oră